Acasă Intern Norica Nicolai, mesaj pentru Guy Verhofstadt: Vei veni la Bucureşti să sprijini copiii securiştilor

Norica Nicolai, mesaj pentru Guy Verhofstadt: Vei veni la Bucureşti să sprijini copiii securiştilor

Norica Nicolai i-a transmis lui Guy Verhofstadt că se pregăteşte să vină la Bucureşti pentru a participa la un miting electoral al Alianţei USR-PLUS. Ea i-a mai spus liderului grupului ALDE din PE că îi va ajuta pe „copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri”

„Draga Guy, înţeleg că te pregăteşti să fii prezent la o manifestare electorală a unei alianţe politice de tip neo-populist, a cărei listă de candidaţi la alegerile europene este condusă de o persoană care a purtat în tinereţe uniforma odioasă a Securităţii lui Ceauşescu. Cel care conduce astăzi lista a avut drept misiune să o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980. În toate culturile politice există convingerea că cineva care a îmbrăcat uniforma unui serviciu de securitate o va purta toată viaţa, pe faţă sau în ascuns. Vei veni la Bucureşti pentru a-i sprijini pe copiii securiştilor noştri să devină securiştii copiilor noştri”, a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Eurodeputatul ALDE i-a mai spus lui Verhofstadt că ar fi fost bine să îi dea un telefon pentru a îi explica pe cine vine să susţină la Bucureşti.

„Înainte de a-ţi lua biletul pentru Bucureşti, ar fi fost bine să-mi dai, mie sau colegilor mei, un telefon ca să-ţi povestim cu cine eşti pe cale să baţi palma. Întreaga listă a celor pe care plănuieşti să-i susţii geme de odrasle sau discipoli ai poliţiei politice comuniste. Chiar dacă nu judecăm niciodată copiii pentru greşelile părinţilor este bine să ştii că în România avem o vorbă: aşchia nu sare departe de trunchi! Dragă Guy, mă preocupă mai puţin picnicul la care vrei să participi – am vrut doar să ştii de la mine cu cine vei sta la masă – ci mă îngrijorează continua ta campanie împotriva ţării mele”, a mai afirmat Nicolai.

Ea i-a mai transmis liderului grupului ALDE din PE că greşeşte profund atunci când devine partizanul instituţiilor care au avut practici represive în România.

„Cred că greşeşti profund când te manifeşti ca un partizan necondiţionat al instituţiilor şi practicilor represive şi cred că greşeşti şi mai mult când refuzi să vezi gravele abuzuri petrecute în justiţia din România din ultimii 10 ani. Ca de la liberal la liberal îţi spun că mă aşteptam să văd mai multă sensibilitate faţă de abuzul de putere şi amestecul vădit al serviciilor de informaţii în justiţia din România”, a explicat Norica Nicolai.

Eurodeputatul ALDE a precizat că partidul din care face parte a susţinut întotdeauna libertatea şi drepturile cetăţenilor. Nicolai îi mai transmite lui Guy Verhofstadt că Emmanuel Macron nu a pomenit de el atunci când a vorbit despre noua construcţie pe care intenţionează să o facă în viitoarea legislatură a Parlamentului European.

„Noi, în ALDE România, stăruim să credem că libertatea cetăţeanului are prioritate în raport cu aparatele coercitive ale statului şi că definiţia reală a statului de drept pleacă de la calitatea drepturilor şi libertăţilor individuale, nu de la puterea necontrolată pe care o acumulează, încurajaţi de politicieni populişti, instituţiile judiciare şi de forţă. Şi, Guy, mă îngrijorează că, într-un interviu din presa belgiană, Emmanuel Macron vorbeşte despre viitoarea construcţie pe care o are în vedere cu lideri precum Charles Michel, Mark Rutte, Antonio Costa şi alţii. Nu găsesc numele tău aici. Sau poate ai fost trecut la categoria «şi alţii». Nu o să ne vedem vineri, dar o să ne vedem cu siguranţa la Congresul nostru de la sfârşitul lui iunie unde noi vom susţine valorile pe care odată le-am susţinut împreună: demnitatea persoanei umane, libertatea, egalitatea, democraţia şi domnia legii”, a conchis Norica Nicolai.

Reacţia acesteia vine în contextul în care liderul europarlamentarilor ALDE, Guy Verhofstadt, va fi prezent la mitingul Alianţei 2020 USR-PLUS care va avea loc vineri, 24 mai, din Bucureşti. Organizatorii anunţă că mitingul va fi diferit, participanţii putând că stea pe iarbă sau vor putea juca badminton cu candidaţii Alianţei.

Potrivit sursei citate, Alianţa 2020 USR PLUS va organiza cel de-al treilea miting electoral în Parcul Izvor, eveniment care va începe la ora 16:00 şi se va termina la ora 22:00. Evenimentul va fi deschis de un concert, urmând ca la ora 19:30 să înceapă discursurile preşedinţilor celor două partide, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ale candidaţilor la europarlamentare.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …