Acasă Mediu Fenomen meteo rar pe cerul Bucureștiului

Fenomen meteo rar pe cerul Bucureștiului

Un nor cilindric uriaş a apărut, sâmbătă, pe cerul Capitalei şi a rămas nemişcat timp de câteva ore.  Specialiştii spun că fenomenul este atât de rar, încât nu se cunoaşte mecanismul prin care se formează.

Norul cilindric a rămas nemişcat pentru câteva ore deasupra Capitalei. Bucureştenii au postat imagini cu fenomenul ciudat, acestea devenind virale.

„Nu este nimic grav. Este un nor foarte spectaculos şi destul de rar (…) Se formează destul de simplu.Imaginaţi-vă că aveţi echivalentul unui singur val la suprafaţa mării, dar în atmosferă. Pe măsură ce înaintează apa, respectiv aerul se ridică, iar în spate coboară. Aerul acesta, pentru că are umiditate foarte mare, pe măsură ce urcă, se condensează şi formează norul acesta spectaculos. Nu este nimic spectaculos în afară de formă, nu produce precipitaţii. Astfel de fenomene sunt foarte rare, atât de rare încât nici nu ştim cum se formează, care este mecanismul”, a spus, la Digi24, climatologul Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme.

Potrivit acestuia, este o singură regiune pe glob unde se pot prognoza astfel de fenomene, şi anume în Australia, pentru că acolo brizele marine, adică aerul împins de pe apă spre uscat, produce astfel de nori.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…