Acasă Mediu Prognoza meteo: Vin ninsorile în Carpați și Balcani

Prognoza meteo: Vin ninsorile în Carpați și Balcani

Ultimele zile din 2019 vor fi cu adevărat unele de iarnă, se arată în prognoza meteo emisă de ANM. Un front de aer rece va ajunge în sud-estul Europei, iar în paralel unul de aer cald, neobișnuit pentru această perioadă, va afecta jumătatea vestică a continentului.

În Balcani, cel mai frig va fi în vestul peninsulei, pe coasta Adriatică.

Meteorologii britanici susțin că va ninge în Carpați și Balcani. Izolat, la altitudini mari, stratul de zăpadă ar putea atinge 50 de centimetri săptămâna viitoare. După Anul Nou, în Europa vremea va fi mult mai caldă decât temperaturile normale pentru această perioadă a iernii.

Regimul termic va fi unul de iarnă. Până acum, luna decembrie ne-a adus temperaturi cu mult peste media perioadei, motiv pentru care și în acest moment, până pe 25 decembrie, media climatologică este de plus 3.8 față de media aceleiași perioade din anii 1980-2010, ceea ce o situează deocamdată pe primul loc, dar va trebui să așteptăm sfârșitul lunii ca să vedem dacă va fi într-adevăr cea mai călduroasă lună din ultimii 50 de ani.

Odată cu pătrunderea aerului rece, polar, temperaturile mai scad. Se va reveni la un regim termic normal. Pe timpul nopților, vor apărea temperaturile predominant negative, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

Sâmbătă spre duminică și duminică spre luni, vor fi -8…-10 grade în Transilvania, până la 0 grade în zona litoralului și în capitală urmând să apară valori negative de -2 grade.

În Capitală vor fi ninsori slabe cantitativ duminică dimineață și în timpul zilei, conform ANM.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…