Acasă Intern Ameninţare de „atac cu rachete” în Bucureşti

Ameninţare de „atac cu rachete” în Bucureşti

Alertă de securitate la Amenințare cu rachete la hotelul Sheraton și Școala Americană din București.

Poliţiştii şi Brigada Antitero a SRI se află, la ora publicării acestei știri, la hotelul Sheraton din Capitală, unde a fost o ameninţare cu bombă. Autorităţile efectuează procedurile standard pentru a se verifica dacă se confirmă ameninţarea.

Brigada Antitero a SRI şi poliţiştii efectuează verificări la Hotel Sheraton din Capitală, în urma unui apel la 112, în care s-a anunţat că atât hotelul, cât şi Fundaţia Româno-Americană şi Şcoala Americană vor fi „atacate cu rachete”, informează reprezentanţii SRI, citați de Mediafax.

Verificări se fac şi la celelalte instituţii ameninţate.

Persoanele din clădiri sunt evacuate în acest moment.

Operațiunea de evacuare a persoanelor din hotelul Sheraton s-a încheiat la ora 17:20.

Gruparea teroristă Hezbollah

Hezbollah („Partidul lui Dumnezeu”) este o organizație politică și paramilitară șiită islamică din Liban, Gruparea Hezbollah reprezintă o forță importantă în politica libaneză, deținând școli, spitale și oferind servicii sociale pentru mii de libanezi.Gruparea este privită adesea ca o mișcare de rezistență legitimă de o mare parte a lumii arabe și musulmane.

Statele Unite ale Americii, Israel, Canada și Olanda, Marea Britanie, Australia, consideră Hezbollah ca fiind grupare teroristă.

Începând cu anul 2011 Hezbollah s-a implicat în războiul civil din Siria ca parte din forțele care apără regimul președintelui sirian Bashar al-Assad de revolta forțelor de opoziție laice și islamiste sunnite.

În decembrie 2015 președintele Statele Unite, Barack Obama , a semnat Legea împiedicării finanțării internaționale a „Hezbollah”, care definește Hezbollah ca organizație teroristă care se ocupă și cu traficul de stupefiante și cu spălarea de bani, și a impus sancțiuni nu numai asupra instituțiilor legate de această mișcare ci și asupra instituțiilor financiare și comerciale care fac afaceri cu ea[1].

„De trei decenii, Hezbollah a dobândit treptat statură regională“, a declarat pentru France 24 Didier Leroy, specialist în Hezbollah şi cercetător la Institutul Regal de Apărare din Belgia şi la Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB). Punctul de cotitură al acestei evoluţii a fost războiul din Siria, unde a acţionat cu succes alături de trupele siriene.

Dincolo de frontul sirian, unde miliţiile Hezbollah au suferit pierderi grele, prezenţa membrilor Hezbollah este raportată în tot Orientul Mijlociu. „Pe lângă antrenamentele desfăşurate  de luptătorii Hezbollah în Iran, Teheranul a pus la dispoziţie câteva sute de consilieri militari şi pe teritoriul irakian, unde se coordonează cu pasdaranii iranieni şi alte miliţii locale şiite, dar a trimis consilieri şi în Yemen, în sprijinul rebelilor Houthi „, mai spune Didier Leroy.

În România, membri ai Hezbollah nu numai că sunt prezenți în număr mare, o parte din ei deținând afaceri mari, dar sunt și membri în loje masonice de sorginte franceză.

[1] Tzvi Barel,Haaretz 2016

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…