Acasă Extern Vladimir Putin: Rusia nu ameninţă pe nimeni, doreşte relaţii bune cu SUA și refacerea relațiilor cu UE

Vladimir Putin: Rusia nu ameninţă pe nimeni, doreşte relaţii bune cu SUA și refacerea relațiilor cu UE

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis miercuri, în cadrul discursului anual privind Starea Naţiunii, că Rusia doreşte relaţii apropiate cu Statele Unite şi nu va lua decât măsuri de retorsiune, în caz de nevoie, relatează agenţia de presă Tass.

„Rusia doreşte relaţii de prietenie şi egalitate cu Statele Unite. Rusia nu ameninţă pe nimeni, toate măsurile pe care le vom lua în ceea ce priveşte securitatea sunt de retorsiune, ceea ce le face defensive”, a anunţat Vladimir Putin.

Preşedintele rus a criticat politica Statelor Unite în ceea ce priveşte Rusia, catalogându-le drepte „departe de a fi prietenoase”.

„Interesele legitime ale Rusiei sunt ignorate, există mereu campanii anti-Rusia, se introduc din ce în ce mai multe sancţiuni pentru care nu oferim un motiv şi care sunt nelegitime din punct de vedere al legislaţiei internaţionale”, a adăugat Putin.

„Aşadar, Rusia este considerată cea mai mare ameninţare pentru Statele Unite. Voi spune direct: acest lucru nu este adevărat”, a declarat preşedintele Putin.

Preşedintele rus vrea ca UE să facă paşi reali pentru refacerea relaţiilor cu Rusia

Vladimir Putin, a declarat miercuri în discursul privind Starea Naţiunii că speră ca Uniunea Europeană să facă paşi reali în revenirea la relaţii politice şi economice normale cu Rusia, relatează agenţia TASS.

Sperăm ca Uniunea Europeană, liderii statelor europene vor face eventual paşi reali pentru revenirea la relaţii politice şi economice normale cu Rusia. Cetăţenii acestor ţări sunt interesaţi de această cooperare, inclusiv companiile mari, mijlocii şi mici şi ”în general afacerile” din ţările UE”, a declarat Putin în mesajul său anual adresat Adunării Federale.

”Acest lucru, cu siguranţă, va satisface interesele noastre comune”, a adăugat Vladimir Putin.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…