Acasă Extern Rusia: În 2017, SUA au început să dezvolte rachete ce încalcă Tratatul INF

Rusia: În 2017, SUA au început să dezvolte rachete ce încalcă Tratatul INF

Ministerul rus al Apărării susţine că Statele Unite au început din iunie 2017 să facă pregătiri pentru producţia de rachete care încalcă prevederile Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), cu doi ani înainte ca Washingtonul să acuze Rusia de încălcarea acordului.

„Cu doi ani înainte de a face acuzaţii publice nefondate împotriva Rusiei cu privire la presupusele încălcări ale tratatului INF, Washingtonul nu numai că a luat o decizie, dar şi a început pregătirile pentru producţia de rachete cu rază de acţiune intermediară şi scurtă, interzise de tratat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, informează agenţia de ştiri Tass.

„Începând deja din iunie 2017, a fost lansat programul de extindere şi modernizare a instalaţiilor de producţie cu scopul de a dezvolta rachete cu rază de acţiune intermediară şi scurtă, interzise de tratat, la uzina Raytheon din oraşul Tucson, Arizona”, se mai susţine în comunicat.

„Aproape în acelaşi timp cu extinderea instalaţiilor de producţie, în noiembrie 2017, Congresul a acordat prima tranşă în valoare de 58 de milioane de dolari către Pentagon, indicând direct spre dezvoltarea unei rachete terestre cu rază de acţiune intermediară”.

„În consecinţă, natura şi momentul acestor acţiuni demonstrează dincolo de orice îndoiala că Administraţia SUA a decis să se retragă din Tratatul INF cu câţiva ani înainte de acuzaţiile nefondate împotriva Rusiei privind încălcarea tratatului să fie făcute publice „, a conchis Ministerul.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…