Acasă Extern O miliție pro iraniană amenință transporturile de petrol din Golf către SUA

O miliție pro iraniană amenință transporturile de petrol din Golf către SUA

O miliție irakiană pro iraniană, Kataib Hezbollah, a amenințat că va „tăia” transporturile de petrol din Golf către Statele Unite, în reacție la declarațiile președintelui Donald Trump, care a spus, luni, că e posibil să impună sancțiuni economice Irakului, relatează CNN.

„Dacă prostul de Trump impune sancțiuni economice Irakului, atunci vom colabora cu prietenii noștri (Iranul – n.r.) pentru a pune capăt transportului petrolului din Golf către America”, a scris pe Twitter șeful grupării însărcinat cu securitatea, Abu Ali al-Askari. „În ceea ce privește baza aeriană, ea va fi făcută una cu pământul, dacă soldații americani insistă să rămână în Irak”, amenință al-Askari, referindu-se la baza aeriană de la Balad, aflată la nord de Bagdad, care găzduiește trupe americane și care deja a fost vizată, sâmbătă seara, de un atac cu rachetă, nerevendicat.

Președintele american Donald Trump a amenințat cu sancțiuni împotriva Bagdadului, după ce parlamentul irakian a cerut trupelor americane să părăsească țara, spunând că, dacă trupele vor pleca, Irakul va trebui să plătească Statelor Unite costul bazei militare aeriene de acolo. „Le vom impune sancțiuni așa cum nu le-au mai văzut niciodată. Va face ca sancțiunile impuse Iranului să pară oarecum blânde”, a avertizat Trump. „Avem o bază aeriană extrem de scumpă, care este acolo. A costat miliarde de dolari pentru a o construi, cu mult înainte de mandatul meu. Nu plecăm decât dacă ne vor plăti înapoi pentru asta”, a spsu Trump.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…