Acasă Extern SUA: Viorica Dăncilă și Teodor Meleșcanu, întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri american

SUA: Viorica Dăncilă și Teodor Meleșcanu, întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri american

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Externe Teodor Meleșcanu au participat sâmbătă, 23 martie, la un prânz de lucru împreună cu reprezentanți ai companiilor americane care au investiții în România, în cadrul vizitei pe care o efectuează la Washington, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

Printre participanți s-au numărat membri din conducerea Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell și AMRO.

În cadrul întrevederii, premierul Dăncilă și ministrul Meleșcanu au subliniat importanța parteneriatului transatlantic pentru prosperitatea și securitatea economică a Europei și a Statelor Unite ale Americii, evidențiind faptul că întărirea acestei legături este unul dintre obiectivele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Cei doi demnitari au reafirmat dorința României de a consolida și aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii și au prezentat măsurile adoptate de Guvernul României pentru creșterea atractivității mediului de afaceri românesc.

Reprezentanții companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România, în luna iunie 2019, ca urmare a prezentării de către cei doi demnitari români a oportunităților pe care țara noastră le oferă într-o serie de domenii, cum ar fi: sănătate, energie, cercetare și inovare, tehnologia informației, și comunicații.

Investitorii americani au apreciat măsurile luate de Guvernul României referitoare la creșterea bugetului destinat investițiilor în sănătate și infrastructură, precum și la oportunitățile de creștere a industriei strategice de apărare.

Reprezentanții companiilor prezenți la discuții au exprimat aprecierea față de participarea miniștrilor la forumurile de investiții organizate de companiile americane.

Discuțiile au vizat și recentele modificări aduse legislației privind Parteneriatul Public Privat, fiind evidențiat faptul că aceasta include termeni contractuali extinși și permite o finanțare mai flexibilă, precum și împărțirea beneficiilor și riscurilor între partenerul public și cel privat.

Un alt subiect dezbătut pe larg, în cadrul întrevederii a vizat succesele înregistrate de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene pe o serie de dosare importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Ministrul teodor Meleșcanu și premierul Viorica Dăncilă au mulțumit Statelor Unite pentru sprijinul acordat României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, subliniind beneficiile pe care acest demers l-ar aduce pentru companiile americane ce dezvoltă afaceri în România.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…