Acasă Extern Rusia: Ambasadorul Austriei convocat pentru un caz de spionaj

Rusia: Ambasadorul Austriei convocat pentru un caz de spionaj

Johannes Eigner, ambasadorul Austriei la Moscova, a fost convocat vineri la Ministerul de Externe al Rusiei pentru discuţii în legătură cu cazul unui fost colonel austriac suspectat de spionaj în favoarea Moscovei, informează agenţia de ştiri Tass.

Diplomatul austriac a intrat în clădirea ministerului fără să dea vreo declaraţie jurnaliştilor aflaţi acolo.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat anterior că va atrage atenţia diplomatului austriac cu privire „la ce metode sunt de utilizat în cazul în care (Austria) are întrebări de adresat Rusiei”.

„În ultimul timp, omologii noştri occidentali au făcut o regulă din a nu folosi metodele tradiţionale, ci diplomaţia megafonului. Ne acuză public şi cer explicaţii publice în legătură cu o chestiune despre care nu ştim nimic”, a adăugat Lavrov.

Cotidianul austriac Kronen Zeitung relatează că Ministerul Apărării de la Viena a anunţat că ofiţerul, acum în vârstă de 70 de ani, a transmis informaţii Rusiei despre sistemele de artilerie şi avioanele forţelor militare austriece şi criza refugiaţilor. Colonelul a primit aproximativ 300.000 de euro pentru serviciile sale, potrivit cotidianului.

Austria a descoperit presupusul spion în urmă cu câteva săptămâni după ce a primit un pont de la un serviciu aliat de informaţii.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că ministrul austriac de Externe, Karin Kneissl, şi-a anulat vizita sa în Rusia şi autorităţile austriece au convocat reprezentanţii Ambasadei ruse la Viena.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…