Acasă Extern Israel: Premierul Netanyahu ar putea fi acuzat de corupție

Israel: Premierul Netanyahu ar putea fi acuzat de corupție

Poliția israeliană declară că primul ministru Benjamin Netanyahu ar trebui să fie acuzat de presupuse fapte de corupție.

O declarație a poliției spune că există suficiente dovezi pentru a-l acuza pe Netanyahu pentru luare de mită, fraudă și încălcare a încrederii în două cazuri separate.

Poliția l-a interogat, luna trecută,  pe premierul Netanyahu în cadrul unei anchete referitoare la acuzații de corupție.

Vorbind la televiziunea israeliană, Netanyahu a afirmat că acuzațiile sunt nefondate și va continua să fie prim-ministru.

Care sunt acuzațiile?

Un caz se concentrează pe o acuzație potrivit căreia  Netanyahu a cerut editorului unui ziar israelian, Yediot Aharonot, articole pozitive în schimbul unui ajutor pentru ziar.

Poliția a declarat că editorul șef, Arnon Mozes, al ziarului Yediot Aharonot ar trebui pus, de asemenea, sub acuzare.

Cea de-a doua acuzație se bazează pe afirmația că Benjamin Netanyahu, în anul 2009, în calitate de prim-ministru  a primit peste 100.000 de dolari în cadouri de la un miliardar de la Hollywood, Arnon Milchan, și de la alți suporteri.

Publicația Jerusalem Post spune că acele cadouri au inclus șampanie și trabucuri și au fost oferite în schimbul unui ajutor pentru Milchan.

Ziarul Haaretz informează că Netanyahu, după ce a primit daruri, a impus Legea Milchan, care îi asigură pe evreii din străinătate care vin să trăiască în Israel de scutire la plata impozitelor timp de 10 ani.

Ce se întâmplă acum?

Decizie finală privind punerea sub acuzare a premierului Benjamin Netanyahu aparține Procurorului general.

Ministrul Justiției, Ayelet Shaked, a declarat că orice premier care este acuzat nu ar trebui să fie obligat să demisioneze.

Premierul Netanyahu a vorbit la televiziunea israeliană  și a spus că își va continua activitatea.

Benjamin Netanyahu, în vârstă de 68 de ani, se află la cel de-al doilea mandat de prim-ministru, având acest rol timp de 12 ani.

5/5 - (22 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…