Acasă Extern Donald Trump este susținut de 83%  dintre fermierii americani

Donald Trump este susținut de 83%  dintre fermierii americani

Sprijinul fermierilor americani pentru președintele Donald Trump a atins un nivel record, potrivit celui mai recent sondaj.

Donald Trump are o rată de favorabilitate de 83% printre fermieri, potrivit unui sondaj realizat de Farm Journal Pulse. Doar 18% sunt cei care îl dezaprobă.

„Trebuie notat că la categoria «aprobare puternică» a înregistrat o creștere de trei puncte procentuale față de un nivel deja ridicat (în decembrie) și de cotele de aprobare cele mai mari din toate timpurile”, observă Jim Wiesemeyer, analist politic la Pro Farmer.

„Odată cu recentele vești optimiste legate de Acordul de liber schimb SUA-Canada-Mexic și de „faza 1” a acordului cu China, cotele vor rămâne probabil stabile”, explică Wiesemeyer.

Agricultorii care și-au declarat „aprobarea puternică” față de Trump au ajuns la 64% în ianuarie, față de 61% în decembrie.

„Trump are nevoie de votul rural pentru a rămâne câștigător în statele pe care le-a câștigat în 2016”, spune Wiesemeyer.

„În fapt, informațiile spun că se concentrează pentru a câștiga în Minnesota, în cazul pierderii unui stat pe care l-a câștigat în 2016. Aceasta înseamnă că agricultura va continua să rămână un subiect cheie în campania de realegere a președintelui”, mai comentează analistul.

Pe 17 ianuarie, Trump a ținut un discurs la convenția anuală a American Farm Bureau Federation, care a fost organizată în Austin, Texas, unde a elogiat realizările fermierilor americani.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…