Acasă Extern Emiratele Arabe Unite apreciază propunerea lui Trump privind PACEA în Orientul Mijlociu

Emiratele Arabe Unite apreciază propunerea lui Trump privind PACEA în Orientul Mijlociu

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington, Youssef al-Otaiba a declarat miercuri pe Twitter că țara sa apreciază propunerea președintelui Statelor Unite, Donald Trump, privind un acord de pace între israelieni și palestinieni, potrivit Le Figaro, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, propunerea lui Trump este „un important punct de plecare în privința întoarcerii părților la masa negocierilor”, iar țara sa salută această „inițiativă serioasă”.

„Emiratele Arabe Unite apreciază eforturile susținute ale Statelor Unite pentru un acord de pace israelo-palestinian”, a spus acesta.

Youssef al-Otaiba, alături de omologii săi din Oman și Bahrain a reprezentat statele arabe în timpul prezentării proiectului lui Donald Trump, în condițiile în care palestinienii nu și-au trimis reprezentanți la Washington.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, marţi, planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim „capitală nedivizată” a Israelului.

Planul de pace elaborat de Casa Albă conţine 80 de pagini şi prevede acordarea de asistenţă financiară în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru relansarea economică în teritoriile palestiniene Cisiordania şi Fâşia Gaza, precum şi în Iordania şi Egipt.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…