Acasă Extern Exerciții militare comune Coreea de Sud și SUA

Exerciții militare comune Coreea de Sud și SUA

Coreea de Sud și Statele Unite vor anunța planurile pentru crearea unei forțe militare comune  înainte de luna aprilie, a declarat marți ministrul apărării din Coreea de Sud.

Seul și Washington au convenit să amâne exercițiul militar comun până după finalizarea Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă, care se vor încheia pe 18 martie.

După decizia de a amâna exercițiul comun, Coreea de Nord a fost de acord să organizeze primele discuții oficiale cu Coreea de Sud după în mai bine de doi ani și să trimită sportivi la Jocurile de Iarnă.

Întrebat de jurnalișit când va fi organizat  exercițiul militar comun, Song Young-moo a declarat că împreună cu omologul său american, Jim Mattis, vor face un anunț între 18 martie și începutul lunii aprilie.

„Exercițiul a fost amânat în conformitate cu spiritul Jocurilor Olimpice”, a spus Song

Coreea de Nord denunță exercițiile ca pregătiri pentru a-i invada, și uneori au efectuat teste cu rachete sau au făcut alte acțiuni agresive ca răspuns.

Militarii sud-coreeni și americani vor efectua exerciții militare comune numite Key Resolve și Foal Eagle  în care vor fi implicați până la 17.000 de soldați americani și peste 300.000 de militari sud-coreeni.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…