Acasă Extern Extinderea Parteneriatului Estic

Extinderea Parteneriatului Estic

Teodor Meleşcanu, ministrul afacerilor externe, a avut luni o întâlnire cu omologul din Lituania, Linas Linkevicius, în cadrul vizitei oficiale a şefului diplomaţiei lituaniene la Bucureşti şi a discutat despre extinderea Uniunii Europene şi Parteneriatul Estic.

În cadrul discuţiilor a fost evocată importanţa momentelor de la 1918 atât pentru România, cât şi pentru Lituania, care celebrează 100 de ani de la restaurarea independenţei.

Cei doi miniștri au discutat despre agenda UE de securitate și despre cooperarea sectorială şi economică.

Ministrul Teodor Meleşcanu a arătat că România sprijină extinderea UE şi că este interesată de menţinerea acestui subiect pe agenda europeană. El a menţionat necesitatea sprijinirii procesului de extindere a UE cu statele din Balcanii de Vest, precum şi acordarea unei atenţii deosebite statelor din Parteneriatul Estic.

Teodor Meleşcanu a subliniat, în context, importanţa pe care România o acordă apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Discuţiile au relevat şi interesul special pe care atât România, cât şi Republica Lituania îl acordă securităţii regionale ți de importanţa consolidării securităţii flancului estic al NATO, precum și importanţa unei relaţii transatlantice solide.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…