Acasă Extern Franța: Investigaţie privind finanţarea campaniei electorale a lui Macron

Franța: Investigaţie privind finanţarea campaniei electorale a lui Macron

Autorităţile franceze au iniţiat o investigaţie preliminară care vizează rolul jucat de Primăria din  Lyon în finanţarea campaniei electorale a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, afirmă surse judiciare citate de cotidianul Le Figaro.

Ancheta a fost lansată în urma plângerii formulate de politicieni de dreapta care au denunţat modul în care Primăria oraşului Lyon s-a implicat în campania electorală a lui Emmanuel Macron.

Investigaţia a fost iniţiată vineri de Poliţia judiciară şi vizează presupuse fapte de „finanţare ilegală a campaniei electorale”, „deturnare de fonduri publice”, „abuz de servicii sociale” şi „tăinuire”.

Potrivit cotidianului Ouest France, ancheta este rezultatul unei plângeri formulate de politicieni din Lyon care sunt membri ai partidului Republicanii (dreapta, centru-dreapta).

Procurorii suspectează folosirea ilegală de fonduri municipale în campania electorală prezidenţială a lui Emmanuel Macron, care înainte de a deveni preşedinte al Franţei a fost ministru al Economiei.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…