Acasă Intern Guvernul se împrumută de 450 milioane euro de la BEI pentru cofinanţarea proiectelor PNDL

Guvernul se împrumută de 450 milioane euro de la BEI pentru cofinanţarea proiectelor PNDL

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că România va folosi un împrumut de 450 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru asigurarea „cofinanţării proiectelor susţinute din fonduri europene, respectiv prin PNDL 2014-2020”.

„Legat de continuarea unor investiţii importante în dezvoltarea rurală, avem pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi un Memorandum privind contractarea unui împrumut de la BEI în sumă de 450 milioane euro. Fondurile sunt pentru asigurarea cofinanţării proiectelor susţinute din fonduri europene, respectiv prin PNDL 2014-2020. Acordul de împrumut a fost negociat cu sprijinul ministerului Finanţelor Publice, în condiţii avantajoase pentru România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de miercuri a Executivului.

Miercuri, Guvernul discută un Memorandum cu tema „Aprobarea raportului negocierii Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (România – Cofinanţare UE pentru dezvoltare rurală 2014-2020), în valoare de 450 milioane euro; aprobarea textului negociat al Contractului de finanţare; aprobarea semnării Contractului de finanţare şi acordarea împuternicirii de semnare ministrului finanţelor publice”, conform ordinii de zi a Executivului.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…