Acasă Extern Israel: Un nou scandal de corupție

Israel: Un nou scandal de corupție

Channel 2 News, o televiziune de știri din Israel, a difuzat o înregistrare despre  presupusa conversație a fiului primului-ministru israelian Benjamin Netanyahu și prietenul său în în fața unui club de striptease, cu privire la o afacere cu gaze naturale din anul 2015.

Channel 2 News a prezentat o înregistrare spunând că vocile aparțin lui Yair Netanyahu, fiul premierului Benjamin Netanyahu, și Ori Maimon, fiul unui magnat israelian de gaze naturale.

Yair Netanyahu, în vârsstă de 26 de ani, pare a fi în stare de ebrietate și se laudă în fața unui club de striptease cu faptul că tatăl său a a inițiat o propunere în parlamentul israelian pentru ca magnatul Kobi Maimon să poată beneficia de aceasta.

”Bro, tatăl meu a făcut o înțelegere pentru tatăl tău, frate, s-a luptat, a luptat în Knesset pentru asta, frate Bro, tatăl meu ți-a aranjat o afacere de 20 de miliarde de dolari …”, a spus Yair.

Conversația, aparent, face referire la anul 2015, când Israelul a fost implicat într-un scandal politic cu privire la „depozitele de gaze naturale recent descoperite și drepturile de forare”, potrivit The Guardian.

Înregistrările Channel 2 News vin după o două investigați de corupție împotriva premierului Benjamin Netanyahu, cunoscute sub numele de dosarul 1000 și 2000. Primul ministru israelian se confruntă cu acuzații privind acceptarea de cadouri scumpe de la susținători bogați, sub formă de țigări, șampanie și bijuterii în schimbul promovării intereselor lor. A doua investigație analizează afirmațiile potrivit cărora Netanyahu a aranjat să obțină o acoperire mediatică favorabilă din partea ziarului Yedioth Ahronoth în schimbul creării unor probleme pentru rivalul acestuia, ziarul Israel Hayom.

În plus, Netanyahu ar putea fi acuzat de presupusa implicare într-un contract de achiziție de submarine, în valoare de miliarde de dolari, cu constructorul german Thyssen Krupp. Premierul respinge vehement acuzațiile, spunând că este victima unei campanii de scandaluri creată de oponenții săi politici.

La sfârșitul lunii decembrie, mii de oameni au protestat pe străzile din Tel Aviv pentru a cere demisia premierului Netanyahu pentru presupuse acte de corupție. Protestele se desfășoară de patru luni în centrul Tel Avivului. Ultimul protest s-a desfășurat  la începutul acestui an, cu aproximativ 2.000 de demonstranți.

 

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…