Acasă Extern Israelul a cerut afro imigranților să părăsească țara

Israelul a cerut afro imigranților să părăsească țara

Israelul a cerut imigranților africani să plece din țară în următoarele trei luni sau se vor confrunta cu închisoarea.

Autoritatea pentru Populație și Imigrare a cerut săptămâna trecută celor din Sudan și Eritreei să plece „în țara lor sau într-o țară terță”, adică Rwanda sau Uganda.

Cei care vor pleca până la sfârșitul lunii martie vor primi 3.500 de șekeli plus bani pentru biletul de avion.  Cei care vor rămâne în Israel sunt amenințați cu închisoarea, excepție făcând copiii, persoanele în vârstă și victimele traficului de ființe umane.

Grupul campaniei Hotline pentru lucrătorii migranți a condamnat această acțiune, spunând că expulzările „pun viața refugiaților în pericol”.

Mii de africani au trecut din Egipt în Israel înainte de a fi construit un gard de-a lungul graniței.

Israelul îi numește pe afro imigranți  „infiltrați” și spune că sunt în mare parte migranți economici, al căror număr amenință caracterul evreiesc al țării.

Dar mulți dintre cei aproximativ 38 000 de „infiltrați” din Israel au fugit din cauza conflictelor și persecuțiilor din țara natală.

Autoritatea pentru Populație și Imigrare din Israel oferă un bonus de până la 30.000 de șekeli (8.700 dolari) civililor care doresc să servească temporar ca inspectori în expulzarea solicitanților de azil.

Israelul plătește 9.000 de dolari oricărui civilii care ajută la deportarea forțată a solicitanților de azil.

Duminică, Autoritatea a publicat o notă prin care anunța că angajează 100 de inspectori  pentru o perioadă de doi ani, începând din martie 2018, precum și 40 de anchetatori ai unității care examinează cererile de azil.

Cei angajați vor obține contracte personale și „salarii adecvate”, precum și un bonus care poate ajunge la 30.000 de șekeli achitați  la sfârșitul termenului de angajare. Dacă angajatul rămâne la locul de muncă timp de un an, acesta va primi un bonus de 20.000 de șekeli.

Cei 40 de inspectori vor aparține de o unitate pentru refugiați din cadrul Ministerului de Interne, care se află în sudul Tel Avivului.

Anchetatorii ar analiza veridicitatea afirmațiilor și relevanța lor în cadrul cererii de azil, precum și situația politică din țara de origine a solicitantului de azil.

Aceste demersuri vor fi făcute de Israel începând cu luna aprilie.

Imigranții care au solicitat azil în Israel primesc recompense financiare în valoare de 3.500 de șekeli pentru a părăsi țara. Acesta urmează să fie redus treptat din aprilie.

 

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…