Acasă Extern SUA au cerut sfatul Rusiei înainte de summitul Trump-Kim din Vietnam

SUA au cerut sfatul Rusiei înainte de summitul Trump-Kim din Vietnam

Statele Unite au cerut sfatul Rusiei în legătură cu întrevederea între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, ce urmează să se desfăşoare săptămâna aceasta la Hanoi, în Vietnam, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Tass.

Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că discuţiile între oficiali de rang înalt de la Moscova şi Washington indică faptul că „SUA sunt pregătite să solicite punctul nostru de vedere cu privire la un anumit scenariu în legătură cu ceea ce se va întâmpla la Hanoi în câteva zile [summitul Coreea de Nord-SUA]”.

Lavrov a mai subliniat că nu există o soluţie rapidă pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea şi a propus crearea unui mecanism sixpartit de discuţii privind securitatea în nord-estul Asiei.

„Situaţia din Asia de Nord-Est nu este uşoară, în primul rând din cauza chestiuni nucleare din Peninsula Coreeană, dar în ceea ce priveşte stabilitatea pe termen lung, obiectivul este de a crea un mecanism de pace şi securitate în regiune „, a afirmat oficialul rus.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…