Acasă Extern Italia ar putea avea alegeri anticipate

Italia ar putea avea alegeri anticipate

Italia ar putea avea alegeri anticipate în luna iulie, dacă premierul desemnat nu va obține sprijinul parlamentar pentru formarea guvernului.

După alegerile parlamentar din luna martie, în urma cărora niciun partid sau alianță politică nu a obținut majoritatea, iar șeful statului a desemnat în cele din urmă un fost funcționar al Fondului Monetar Internațional ca premier interimar care să supravegheze alegerile între septembrie și începutul anului 2019, relatează Reuters.

Dar, surse apropiate de principalele partide politice din Italia au declarat marți pentru Reuters că  există acum șansa ca președintele Sergio Mattarella să dizolve parlamentul în zilele următoare și să trimită italienii înapoi la urne mai devreme de 29 iulie.

Această perspectivă a apărut imediat după ce premierul desemnat Carlo Cottarelli s-a întâlnit cu președintele Mattarela marți după-amiază și a plecat fără să facă nicio declarație. Cottarelli ar fi trebuit să anunțe imediat membri viitorului său cabinet.

O sursă apropiată președintelui Mattarela a spus că premierul desemant nu a făcut nici o mențiune în cadrul reuniunii privind intenția de a renunța la mandatul său și că, pur și simplu a finalizat componența cabinetului său.

Principalele partide cred că misiunea lui Cottarelli este fără șanse și reprezintă doar o motivație pentru dizolvarea parlamentului imediat.

„Este probabil Cottarelli să renunțe la mandat. Nu are nici un sens ca el să meargă în parlament unde nu va primi decât o mână de voturi „, a declarat un parlamentar de la partidul Forza Italia, a fostulului premier Silvio Berlusconi.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…