Acasă Extern Iulia Skripal se simte bine (video)

Iulia Skripal se simte bine (video)

Poliția britanică a emis o declarație în numele Iuliei Skripal, fiica spionului rus Serghei Skripal, în care o citează

spunând că „se simte mai bine cu fiecare zi care trece”, informează BBC.

Iulia Skripal, în vârstă de 33 de ani, și tatăl ei sunt în spitalul din Salisbury, sudul Angliei, locul unde a avut loc atacul.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a spus că Iulia Skripal, cetățean rus, nu a preluat încă oferta Rusiei de asistență consulară.

Ambasada rusă la Londra a declarat săptămâna trecută că a insistat asupra dreptului de a avea o întrevedere cu aceasta, după ce și-a revenit și este conștientă și vorbește.

Joi, televiziunea rusă a difuzat o înregistrare despre o presupusă conversație telefonică dintre Iulia Skripal și verișoara ei Viktoria.

Cu toate acestea, s-au exprimat îndoieli cu privire la autenticitatea înregistrării; prezentatorii programului au declarat că nu au reușit să o verifice și au îndoieli în privința acesteia.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, rămâne în continuare bolnav, dar stabil.

Guvernul britanic a acuzat Rusia de faptul că se află în spatele atacului din 4 martie, însă ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a declarat că Moscova nu are stoc de agenți neurotoxici.

Incidentul a provocat o criză diplomatică internațională.

„Respectați-mi intimitatea”

În declarația poliției, Iulia Skripal a spus că este recunoscătoare pentru multe mesaje de bunăvoință pe care le-a primit.

„M-am trezit acum o săptămână și mă bucur să spun că puterea mea crește zilnic”, se afirmă în declarație.

„Trebuie să mulțumesc multor oameni pentru recuperarea mea și mi-ar plăcea să menționez în special oamenii din Salisbury care mi-au venit în ajutor atunci când tatăl meu și cu mine eram inconștienți”, a continuat ea în declarație.

”Mai mult decât atât, aș dori să mulțumesc personalului din Spitalul din Salisbury pentru îngrijirea și profesionalismul lor”.

„Sunt sigură că apreciați că întregul episod m-a dezorientant și sper că veți respecta intimitatea mea și cea a familiei mele în perioada convalescenței mele”, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

În înregistrarea difuzată de televiziunea rusă se presupune că este un dialog între Iulia Skripal și verișoara sa Viktoria Skripal, care trăiește în Rusia.

Femeia descrisă sub numele de Iulia spune: „Totul este în regulă, el [tatăl său] se odihnește acum, are somn, sănătatea fiecăruia este în regulă, nu există nimic care să nu poată fi corectat, vom fi externați în curând. ”

Viktoria Skripal spune că speră să călătorească în Marea Britanie pentru a-și vizita rudele dacă va obține viză.

Corespondenții spun că ceea ce spune Iulia în înregistrarea despre tatăl ei „se odihnește” nu corespunde cu ceea ce știm despre starea de sănătate a lui Serghei Skripal, iar conversația despre viză este ciudată.

Ministerul britanic de Externe a declarat că ambasada Marii Britanii de la Moscova trebuie să-i acorde viză Viktoriei, probabil joi, și că i se va acorda asistență consulară completă în Marea Britanie.

Agenția rusă de știri Interfax a citat-o pe Viktoria Skripal spunând într-un interviu că a vorbit cu Iulia care i-a spus că totul este bine.

Viktoria și-a exprimat surprinderea că a primit telefonul la o zi după ce a spus presei că nu i s-a permis să vorbească cu Iulia, a informat Interfax.

„Credeți în coincidențe? Nu știu”, a spus Viktoria.

Viktoria se spune că este una dintre cele mai apropiate rude în viață, după o serie de decese care au avut loc în familie.

Înregistrarea a fost făcută în dimineața zilei de 5 aprilie.

Transcrierea conversației din înregistrare

Gazdele emisiunii de 60 minute de la Rossiya de stat 1 – Yevgeny Popov și Olga Skabeyeva – au declarat că nu au putut confirma autenticitatea apelului telefonic.

Viktoria: Bună ziua?

Iulia: Bună. Mă puteţi auzi?

Viktoria: Da, te pot auzi.

Iulia: Sunt Yulia Skripal.

Viktoria: Oh, Yulka [diminutiv al lui Iulia] tu ești! Te recunosc după voce, dar nu înțeleg. Deci, ți-au dat un telefon, nu-i așa?

Yulia: Da, da.

Viktoria: Mulțumesc lui Dumnezeu! Yulyasha [diminutiv al lui Iulia], totul este bine?

Iulia: Totul e ok, totul e bine.

Viktoria: Uite, dacă mâine primesc viza [britanică], vin la tine luni.

Iulia: Vika, nimeni nu îți va da o viză.

Viktoria: Păi și eu cred. Bine.

Iulia: Cel mai probabil.

Viktoria: Dacă oobțin viza vreau să-mi spui dacă te pot vizita sau nu, spune-mi că pot.

Iulia: Nu cred, este situația în acest moment, o vom rezolva mai târziu.

Viktoria: Știu, știu.

Iulia: Mai târziu, o vom vedea mai târziu, totul va fi bine, vom vedea mai târziu.

Viktoria: Este telefonul tău?

Iulia: Este un telefon temporar. Totul e bine, dar vom vedea cum merge, vom decide mai târziu. Știi care este situația aici. Totul este bine, totul este rezolvat, toată lumea se recuperează și este în viață.

Viktoria: Înțeleg. E totul în regulă cu tatăl tău?

Iulia: Totul e ok. Acum se odihnește, are somn. Sănătatea tuturor este bine, nu există nimic care nu poate fi corectat. Vom fi externați în curând. Totul este bine.

Viktoria: Te sărut.

Iulia: Pa.

Vorbind la scurt timp după ce a fost difuzată presupusa conversație, ambasadorul rus la Londra, Alexandru Yakovenko, a negat declarațiile oficialilor britanici că Rusia nu a răspuns imediat acuzațiilor de atac cu un agent chimic.

Ambasadorul a citit o scrisoare despre care a spus că Rusia a trimis-o negând implicarea, adăugând că pretinderea că Rusia are un depozit cu agenți neurotoxici nu este adevărată.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…