Acasă Extern VIDEO: Wuhan arată „aproape ca un oraș fantomă”

VIDEO: Wuhan arată „aproape ca un oraș fantomă”

Ben Kavanagh lucrează ca profesor în Wuhan – orașul aflat în carantină, locul în care coronavirusul mortal continuă să se răspândească în China. Acesta spune că Wuhan arată „aproape ca un oraș fantomă”. Wuhan are o populație de 11 milioane de locuitori.

Ben Kavanagh s-a aventurat afară din casă pentru a cumpăra alimente și consumabile esențiale înainte de a fi blocat în apartamentul său pentru toată perioada de carantină. El a filmat totul, vezi videoclip:

Ministrul Sănătății din Chinei a averizat populația că virusul este „din ce în ce mai puternic”.

Până în prezent 56 de persoane au decedat și peste 2.000 sunt infectate – mulți dintre cei infectați încă nu prezintă simptome, conform declarațiilor oficiale. Guvernul va construi în termen de 5 zile (până miercuri) un spital cu 1.000 de locuri pentru persoanele infectate cu coronavirus.

„Vreau să spun adevărul”

Una dintre asistentele care tratează bolnavii infectați cu coronavirus din Wuhan afirmă într-o înregistrare video online  că situaţia ar fi mult mai gravă decât susţine guvernul chinez.

„Vreau să spun adevărul”, afirmă aceasta,  oficialii nu declară cifrele reale, întrucât aproximativ 90.000 de persoane ar fi fost deja infectate în China, potrivit Daily Mail.

Femeia, care a vorbit din epicentrul focarului de infecţie, îmbrăcată într-un costum de protecţie, contrazice guvernul chinez, pe care îl acuză că nu prezintă situaţia reală din ţară. Imaginile cu asistenta au fost distribuite online, aceasta spunând fără a-şi divulga numele că „Mă aflu în zona de origine a coronavirusului şi vreau să spun adevărul. În acest moment, în provincia Hubei, inclusiv în zona Wuhan, 90.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus.”

În ciuda faptului că oficialii chinezi au garantat transparenţă în gestionarea situaţiei, criticii susţin că dezvăluirile făcute online despre misterioasa boală sunt atent munitorizate şi „curăţate” de autorităţi, potrivit Daily Mail.

Cu toate acestea, relatarea asistentei a fost deja vizualizată de peste trei milioane de ori pe YouTube.  În videoclip, femeia avertizează oamenii să nu iasă afară din casă şi să se abţină de la sărbătorirea Anului Nou Chinezesc.

„Toţi cei care urmăriţi acum acest videoclip, nu ar trebui să mergeţi afară. Nu petreceţi. Nu mâncaţi afară. Anul Nou Chinezesc este în fiecare an, iar dacă rămâneţi în siguranţă acum, veţi putea sărbători cu familia anul viitor.”

Solicitând cu disperare noi aprovizionări cu materiale medicale, ea a afirmat că „Nu îmi pasă ce spune guvernul. Vă voi spune totul pe reţelele de socializare. Vă rugăm pe toţi să donaţi măşti şi haine de unică folosinţă pentru Wuhan. În prezent, resursele noastre nu sunt suficiente.”

Mai multe astfel de înregistrări au fost şterse de pe platforma online chinezească Weibo.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…