Acasă Extern Joe Biden refuză audierea sa în Congresul SUA privind demiterea lui Donald Trump

Joe Biden refuză audierea sa în Congresul SUA privind demiterea lui Donald Trump

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, favorit pentru a fi candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, a declarat că nu va accepta să fie audiat în Senat în cadrul procedurii pentru demiterea preşedintelui Donald Trump, informează agenţia Bloomberg.

Biden a precizat că va refuza să depună mărturie în Senat chiar şi dacă va fi citat ca martor. Donald Trump este suspectat că a cerut Ucrainei lansarea unei investigaţii privind activităţile lui Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor, iar procesul urmează să se desfăşoare în Senat.

Într-un interviu acordat publicaţiei Des Moines Register, Joseph Biden a argumentat că audierea sa în Congresul SUA ar distrage atenţia de la procedura împotriva preşedintelui Donald Trump, întrucât presa şi-ar îndrepta atenţia asupra sa.

Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senatul SUA, a declarat că ar prefera ca procesul în cazul preşedintelui să se desfăşoare fără martori, deşi Donald Trump şi alţi politicieni republicani au cerut audierea lui Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Donald Trump, preşedintele SUA, a declarat în urmă cu câteva zile că este într-o „poziţie foarte bună” înaintea procesului din Senat privind demiterea, afirmând că politicienii democraţi l-au tratat „foarte incorect”, dar va fi susţinut de liderii republicani.

„Sunt într-o poziţie foarte bună. Avem majoritate. Totul depinde de Mitch McConnell, este un tip bun şi foarte corect”, a afirmat Donald Trump, notând că liderul grupului politic republican din Senat „poate face orice vrea”.

Liderul de la Casa Albă a catalogat-o drept „disperată” pe Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. „Ea urăşte toţi oamenii care au votat cu mine şi cu Partidul Republican. Unii oameni cred că ea nu ştie ce face, mulţi oameni cred acest lucru. Liderii democraţi m-au tratat foarte incorect, iar acum vor corectitudine în Senat”, a subliniat Donald Trump, inculpat în Camera Reprezentanţilor în vederea demiterii.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joe Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Despre afacerile lui Joe Biden în Ucraina:

În primăvara acestui an ziarul New York Times scria că după ce Joe Biden şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din 2020, echipa actualului şef al Casei Albe, Donald Trump, s-ar fi arătat interesată de activităţile companiei de gaze din cadrul Burisma Group în Ucraina, al cărei proprietar este fostul ministru al mediului din Ucraina Mikola Zlocevski, iar unul dintre membrii Consiliului de administraţie este Hunter Biden.

În luna mai, Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, s-a declarat dispus să predea organelor de anchetă ale SUA materialele din dosarele în care sunt nominalizaţi fostul ministru ucrainean al ecologiei Mikola Zlocevski şi unii cetăţeni americani, inclusiv Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, conform relatării din publicaţia Ukrainska Pravda.

În luna mai, într-o conferință de presă la Kiev, procurorul general Luțenco declara:

”După revoluţia de la noi, când s-a produs o schimbare la putere şi opţiunea noastră euroatlantică a devenit absolut clară, Zlocevski a invitat la începutul anului 2014 în consiliul societăţii sale o serie de reprezentanţi apropiaţi de conducerea la vârf a Statelor Unite, în special, pe vicepreşedintele SUA (Joe Biden) şi pe secretarul de stat american de la acea vreme” (John Kerry).

Luțenko a adăugat că, în principiu, nu există vreo încălcare a legii din punctul de vedere al legislaţiei ucrainene” în această privinţă. ”În prezent, am confiscat întreaga documentaţie şi am văzut toate sumele plătite acestor persoane. Compania Burisma a plătit diverse sume unor persoane fizice, cum ar fi domnul Kwasniewski, şi unor persoane juridice asociate cu fiul domnului Biden”, a afirmat procurorul general al Ucrainei. ”Este vorba de milioane. Nu pot să comunic niciun fel de date despre facturi, dar le avem”, a completat el.

”Dacă a fost încălcată legislaţia americană, nu eu sunt cel în măsură să judece. Sunt gata să mă întâlnesc cu şefii organismelor de aplicare a legii din SUA şi să le ofer toate materialele necesare pentru a verifica legalitatea acţiunilor tuturor cetăţenilor americani implicaţi în afacerile companiei Burisma ”, a spus Luţenko.

Burisma Group efectuează activităţi de explorare, extracţie şi vânzări de hidrocarburi. Proprietarul grupului este Mikola Zlocevski.

La începutul lunii octombrie, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat la Fox News că are informații despre afaceri pe care Joe Biden le-ar avea în România.

Într-o intervenție în cadrul emisiunii Media Buzz, Rudolph Giuliani a acuzat presa că nu a investigat afacerile fostului vicepreședinte american Joe Biden în Ucraina și China și a ignorat acuzațiile de corupție aduse celui care candidează pentru nominalizarea democraților la alegerile prezidențiale de anul viitor.

”Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România”, a afirmat Giuliani, la finalul emisiunii, fără a da detalii.

În presupusele afaceri ale fostului vicepreședinte american Joe Biden în România ar fi implicate cel puțin două personalități politice de prim rang în statul român, afirmă pentru Cadran Politic jurnaliști de investigații, care vor să-și păstreze anonimatul.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…