Acasă Extern Libia respinge planurile UE privind centrele de migranți pe teritoriul său

Libia respinge planurile UE privind centrele de migranți pe teritoriul său

Libia respinge un plan al Uniunii Europene de a înființa centre de migranți pentru a opri solicitanții de azil care sosesc în Europa de Vest și nu este influențată de stimulente financiare, a declarat primul-ministru libian Fayez al-Sarraj.

Italia a propus luna trecută centre de primire și identificare pentru prelucrarea migranților în Africa, ca mijloc de a rezolva disensiunile între guvernele europene cu privire la modul de gestionare a unui aflux de peste 1 milion de migranți în 2015.

Libia este un punct de plecare principal pentru migranții care încearcă să ajungă în Europa, adesea pe bărci gonflabile, furnizate de către contrabandiști.

„Ne opune absolut față de planul Europei care dorește în mod oficial să adăpostim imigranții ilegali pe care UE nu le dorește să îi ia”, a declarat Sarraj pentru cotidianul german Bild, din ediția de vineri.

El a respins acuzațiile că gărzile de coastă din Libia au împușcat lucrătorii umanitari care încearcau să salveze migranții.

„Salvăm în fiecare zi sute de oameni din largul coastei libiene – navele noastre sunt mereu în mișcare”, a spus el, adăugând că Libia a fost lăsată să salveze doar migranții din Marea Mediterană și că avea nevoie de mai mult sprijin tehnic și financiar.

Agenția ONU pentru Migrație a declarat că de la începutul anului până la data de 18 iulie,  51.782 de migranți și refugiați au intrat în Europa pe cale maritimă. Acest total estee comparat cu 110.189  de migranți câți au intrat în 2017, și cu 244.722 migranți intrați în 2016. Numărul morților de la începutul anului până în prezent este de 1.490 de migranți.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…