Acasă Extern Marea Britanie caută relații „constructive” cu Rusia pe termen lung

Marea Britanie caută relații „constructive” cu Rusia pe termen lung

Premierul britanic Theresa May a declarat că sprijină întâlnirea președintelui american Donald Trump cu președintele rus Vladimir Putin, dar Londra va continua să „descurajeze și să contracareze” încercările Rusiei de a amenința valorile occidentale, relatează Sputnik International.

Obiectivul pe termen lung este o relație constructivă cu Rusia, a spus Theresa May.

Primul ministru britanic, adresîndu-se parlamentarilor britanici, a declarat că este necesar să se comunice în mod clar Rusiei în ce domenii Moscova trebuie să-și schimbe „comportamentul”.

Relațiile dintre Rusia și Rusia s-au deteriorat serios, pe fondul acuzațiilor repetate ale părții britanice de implicare a Rusiei în atacurile cu agenți chimici neorotoxici, mai întâi în luna martie cu cazul Skripal și al doilea în incidentul de la Amesbury.

La 30 iunie, Charlie Rowley și Dawn Sturgess au fost spitalizați după prăbușirea lor la domiciliu în Amesbury, aflat la mai multe mile distanță de Salisbury, unde dostul spion rus și fiica sa au fost găsiți  într-o stare similară în martie.

În cele două cazuri britanicii pretind că agentul neurotoxic folosit ar fi de origine rusă, deși Moscova a negat în mod repetat orice implicare în crearea sau stocarea agentului neurotoxic A-234.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…