Acasă Extern Mexic: Infracțiuni comise în numele securității

Mexic: Infracțiuni comise în numele securității

Crime împotriva umanității au fost comise în Mexic „în numele securității”, a declarat actorul Gael Garcia Bernal, miercuri, la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Activiștii și anchetatorii din SUA au acuzat forțele mexicane de securitate de crimă, tortură și dispariții de când militarii au fost trimiși pentru a lupta împotriva cartelelor de droguri, în 2007.

Mai mult de 100.000 de persoane au fost ucise în violența legată de consumul de droguri în deceniul acesta, inclusiv 25.000 de crime anul trecut. Zeci de mii de oameni au dispărut sau au fost răpiți de forțele de securitate, spun activiștii pentru drepturile omului.

„Cifrele cresc; durerea familiilor crește, de asemenea „, a declarat Mexic: Infracțiuni comise în numele securitățiiîntr-un discurs adresat forumului de la Geneva. Mexicul este unul dintre cele 47 de state membre ale acesteia.

„Ca urmare a războiului împotriva traficului de droguri au fost comise cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, inclusiv crime împotriva umanității în numele securității”, a spus el.

Comunitatea internațională nu poate permite ca situația să continue în țara în care „libertatea de exprimare este limitată și jurnaliștii și apărătorii drepturilor omului continuă să fie uciși”, a adăugat el.

Delegația Mexicului a fost pe lista vorbitorilor pentru sesiunea de miercuri, dar s-a retras, au declarat oficialii ONU.

Guvernul din Mexic a declarat că se angajează să investigheze și să pedepsească cazurile de încălcare a drepturilor omului. Acesta neagă implicarea la un nivel înalt în unele dintre cele mai grave cazuri, cum ar fi 43 de studenți care au dispărut în 2014. Dar investigațiile s-au tărăgănat ani de zile fără concluzii.

„Avem nevoie de cooperarea țărilor din acest Consiliu pentru a avea un mecanism împotriva impunității care să garanteze că infracțiunile comise cu sălbăticie care au loc acum nu se vor mai repeta în viitor”, a declarat Garcia Bernal, în numele Comisiei Mexicane pentru Apărare și Promovarea drepturilor omului.

Marți, Organizației Națiunilor Unite a cerut guvernelor din întreaga lume să facă presiuni asupra Mexicului pentru a pune capăt corupție și crimelor pe scară largă.

„Alegerile vin, mizele sunt destul de mari. Acesta este momentul, momentul pentru a răsturna lucrurile „, a declarat reporterul în vârstă de 39 de ani, referindu-se la alegerile prezidențiale din iulie. Anabel Hernandez, un jurnalist de investigație mexican, a cerut combaterea „corupției și culturii impunității care distrug țara”.

Autoritățile sunt „total incapabile” de a aduce cazurile în justiție, a declarat Hernandez marți seara la Festivalul Internațional de Film și la Forumul pentru Drepturile Omului (FIFDH).

Aproximativ 171 de jurnaliști au fost uciși din 2001 până în 2017, a adăugat ea.

„Orice familie din Mexic are cel puțin o persoană ucisă sau dispărută”, a declarat Ixchel Cisneros, un alt jurnalist mexican prezent la Forum.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…