Acasă Extern Netanyahu: Noul oraș din Înălțimile Golan va purta numele ”Donald J. Trump”

Netanyahu: Noul oraș din Înălțimile Golan va purta numele ”Donald J. Trump”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți că va numi noul oraș din Înălțimile Golan după numele președintelui american Donald Trump, ca expresie a recunoștinței față de acesta.

Israel a capturat Înălțimile Golan de la Siria în războiul din 1967 și la anexat, într-o mișcare care nu a fost recunoscută la nivel internațional.

În urmă cu o lună, președintele Donald Trump a semnat un decret prin care SUA recunoaște suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan.

„Toți israelienii au fost profund emoționați când președintele Trump a luat decizia istorică”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-o declarație video făcută în Golan.

El a adăugat că, după sărbătoarea Paștelui Evreiesc va „prezenta guvernului o rezoluție prin care noul oraș din Înălțimile Golan se va numi Donald J. Trump”.

Decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Înălțimile Golan ca aparținând statului Israel vine după decizia sa din decembrie 2017 de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…