Acasă Diverse Nibiru, Armageddon și NASA

Nibiru, Armageddon și NASA

Teoria conspirației despre sfârșitul lumii circulă online de peste două decenii, cea mai recentă profeție prezice apocalipsa pe 23 septembrie 2017 și se referă la planeta Nibiru.

Planeta X sau Nibiru ar fi o planetă mitologică din sistemul nostru solar, care se presupune că se va prăbuși pe Pământ și va șterge rasa umană. Acestă teorie a fost respinsă de NASA încă din anul 2012, fiind privită ca o farsă pe internet.

Deși nu există nicio dovadă științifică pentru a susține sugestiile unei planete care se apropie rapid de Pământ, miturile despre Nibiru continuă să fie perpetuate online.

De-a lungul istoriei au existat predicții similare, dar niciuna dintre ele nu s-a dovedit a fi reală.

Cum au început teoriile conspirației despre Nibiru?

Discuțiile online despre Nibiru au început în anul 1995, când Nancy Lieder, din Wisconsin (SUA), a creat site-ul ZetaTalk al conspirației extraterestre.

Doamna Lieder susține că este un medium pentru extratereștrii din sistemul Zeta Reticuli, aflat la 39,17 ani lumină de la Pământ, care au avertizat-o despre catastrofa Nibiru.

Teoria conspirației nu a dispărut, așa-numitul numerolog creștin David Meade susținând că Nibiru se îndreaptă în direcția planetei noastre.

Astronomul Christopher M. Graney a explicat că, „În ultimii 1000 de ani, același eveniment s-a întâmplat deja de cel puțin patru ori, în 1827, 1483, 1293 și 1056”.

În anul 1844, profesorul baptist american William Miller a prezis venirea pe Pământ a lui Isus Hristos.

În anul 1997, înainte de presupusul sfârșit al lumii, un grup paramilitar format din 29 de membri ai Porții Cerului s-au sinucis în scopul îmbarcării pe un OZN despre care credeau că se află în spatele cometei Hale-Bopp.

În anul 2003 s-a spus că Nibiru a fost descoperită de poporul antic sumerian și a fost menită să atingă Pământul în 2003, dar nu a ajuns niciodată. Această catastrofă a fost inițial prevăzută pentru luna mai 2003, dar când nu s-a întâmplat nimic, data pentru sfârșitul Pământului a fost avansată pentru decembrie 2012 și era legată de sfârșitul unuia dintre ciclurile din calendarul mayaș, solstițiul de iarnă din 2012.

Ce spune NASA de despre Nibiru?

NASA a respins definitiv teoriile despre Nibiru ca fiind pseudo științifice și a emis o serie de afirmații care îi negă existența.

„Diferiți oameni prezic că lumea se va sfârși pe 23 septembrie 2017 când o altă planetă se ciocnește cu Pământul”, spune NASA.

„Planeta în cauză, Nibiru, nu există, deci nu va exista o coliziune. Povestea despre Nibiru este vehiculată de ani de zile (ca și povestea „zilelor întunericului”) și este reciclată periodic în noi fabule apocaliptice „.

Ei adaugă: „Nibiru și alte povești despre planete distructive sunt o farsă pe internet. Nu există o bază factuală pentru aceste afirmații. Dacă Nibiru sau Planeta X ar fi reale și s-ar îndrepta spre o întâlnire cu Pământul… astronomii ar fi urmărit-o cel puțin în ultimul deceniu și ar fi fost vizibilă cu ochiul liber până acum. Evident, nu există”.

NASA afirmă că, „Planeta Eris este reală, dar este o planetă pitică similară cu Pluto care va rămâne în sistemul solar exterior; distanța cea mai apropiată pe care o poate avea față de e Pământ este de aproximativ 4 miliarde de mile.”

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…