Acasă Extern Președintele Trump apostrofează FBI

Președintele Trump apostrofează FBI

Președintele american Donald Trump a mustrat FBI pentru averizările cărora nu le-a acordat atenția cuvenită înainte de atacul armat de miercuri asupra liceului din Florida.

FBI  „a petrecut prea mult timp încercând să demonstreze implicarea rusească în campania electorală” , a scris președintele Donald Trump pe Twitter.

FBI a recunoscut că nu a reușit să acționeze în urma unei avertizări despre atacatorul Nicolas Cruz, care a mărturisit că a împușcat 17 persoane la un liceu din Parkland, Florida.

Recentul atac armat asupra unei școli americane este cel mai mare după atacul similar din 2012 și a redeschis dezbaterile cu privire la restricțiile pentru armele de atac.

Elevii care au scăpat cu viață după atacul armat s-au adunat în Florida pentru a cere o legislație mai strictă privind controlul armelor și l-au criticat pe Donald Trump pentru acceptarea sprijinului financiar Asociației Naționale pentru Arme (ANR) în timpul campaniei sale prezidențiale.

Ce a spus președintele Trump FBI-ului?

Într-o postare pe Twitter președintele Trum a scris „Foarte trist că FBI a ratat toate semnalele transmise despre atacatorul școlii din Florida. Acest lucru nu este acceptabil.”

Donald Trump corelează eșecul FBI, de prevenire a atacului asupra liceului din Florida deși a fost avertizat, cu timpul și resursele folosite pentru investigația privind posibila intruziune a Rusiei în susținerea sa în alegerile prezidențiale din SUA, în 2016.

Președintele Trump a negat în repetate rânduri legăturile cu Moscova. Investigația consilierului special Robert Muller, care a fost timp de 12 ani director al FBI, nu a reușit să arate o legătură între Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016.

Donald Trump a spus că FBI nu a urmărit în mod corespunzător avertizarea primită luna trecută despre Nicolas Cruz, când o persoană apropiată de suspect a contactat agenția pentru a oferi „informații despre armele pe care le avea Cruz, dorința de a ucide oameni, comportamentul anormal și postările de pe social media, precum și potențialul acestuia de a ataca armat liceul”.

Avertizare primită de FBI pe 5 ianuarie nu a fost singura informație primită de agenție.

În septembrie, un bărbat din Mississippi a raportat FBI un comentariu deranjant lăsat pe un videoclip YouTube sub numele Nicolas Cruz.

Atacatorul Cruz, de 19 ani, a fost, de asemenea, investigat de poliția locală și de Departamentul pentru servicii pentru minori și familie  în 2016, după ce a publicat dovezi de auto-vătămare prin intermediul aplicației Snapchat, potrivit relatărilor mass-media din SUA.

Serviciile pentru Minori au declarat că acesta intenționează să cumpere o armă, însă autoritățile au stabilit că el primește deja un sprijin adecvat, spun relatările presei.

5/5 - (19 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…