Acasă Extern Putin: Acordul de pace de la Minsk nu are alternativă

Putin: Acordul de pace de la Minsk nu are alternativă

Rusia şi Austria au reafirmat că nu există nicio alternativă pentru Acordul de pace de la Minsk care ar putea funcţiona în rezolvarea crizei din Ucraina, a declarat preşedintele Vladimir Putin, în urma unei discuţii avute cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a informat agenţiea de știri Tass.

„Am discutat despre situaţia din Ucraina. Considerăm că Acordul de la Minsk rămâne o bază fără alternativă în rezolvarea crizei”, a declarat Vladimir Putin.

Sebastian Kurz a deținut anterior funcţia de ministru de Externe al Austria și s-a implicat în soluționarea  conflictului intern din Ucraina în timpul preşedinţiei prin rotaţie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Cei doi lideri a discutt despre relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia și despre importanţa cooperării în domeniul politic şi economic.

„În contextul situaţiei actuale din Orientul Mijlociu, în special în Siria, am subliniat importanţa efortului comun împotriva terorismului, importanţa coordonării Naţiunilor Unite şi a dreptului internaţional”, a spus președintele Putin.

Conflictul militar între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în regiunile Doneţk şi Lugansk, în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev. Până în prezent, conflictul s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morţi.

Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

 

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…