Acasă Extern Răspunsul Rusiei la sancțiuni

Răspunsul Rusiei la sancțiuni

Moscova va răspunde la un nou set de sancțiuni din S.U.A. prin extinderea „listei neagre” a americanilor, a declarat vineri vicepremierul rus de externe, Serghei Ryabkov, potrivit agenției de știri RIA.

Trezoreria S.U.A. a anunțat sancțiuni asupra a 19 cetățeni ruși și a cinci entități joi, în cel mai important demers   pe care Statele Unite l-au luat împotriva Rusiei, după preluarea mandatului de către președintele Donald Trump.

„De la bun început, folosim principiul parității asupra numărului de persoane incluse în listele de sancțiuni. Deci, ne vom extinde lista noastră neagră cu un alt grup de americani „, a spus Ryabkov.

El a adăugat că Moscova nu a exclus măsuri suplimentare ca răspuns la noi sancțiuni pentru presupusa interferență în alegerile din SUA și a atacurilor cibernetice, pe care Rusia le neagă.

Moscova dorește încă să mențină un dialog cu Washingtonul și ia măsuri de combatere datorită „încăpățânării politice americane”, a declarat diplomatul RIA.

„Acești politicieni (americani) se joacă cu focul, distrugând relația ruso-americană, pentru că simultan agită stabilitatea globală”, a declarat Ryabkov, potrivit RIA.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…