Acasă Diverse SEISM în Indonezia

SEISM în Indonezia

Peste 300 de locuinţe, patru moschei şi două şcoli au fost suferit pagube majore. Cel puţin doi morţi şi peste 20 de răniţi.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 4,4 grade, produs în zona centrală a insulei Java din Indonezia, a provocat două decese, alte 21 de persoane au fost rănite, iar peste 300 de clădiri au fost avariate, a anunţat joi un oficial indonezian, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

Peste 2.000 de persoane au fost nevoite să se refugieze în centre de evacuare în urma seismului, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de doar 4 kilometri și s-a produs miercuri după-amiază în zona centrală a insulei Java, potrivit Agenţiei de Geofizică şi Meteorologie de la Jakarta.

Cea mai afectată de cutremur a fost zona Kalibening din districtul Banjarnegara, unde solul instabil a amplificat efectele seismului, a transmis Sutopo Purwo Nugroho.

Indonezia este situată în zona activă geologic numită Cercul de Foc al Pacificului, aici înregistrându-se un număr mare de seisme şi erupţii vulcanice.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…