Acasă Extern Spionii britanici au luat măsuri „inexplicabile” după 9/11

Spionii britanici au luat măsuri „inexplicabile” după 9/11

Spionii britanici știau despre maltratarea a sute de militanți suspectați de Statele Unite și au fost implicați în capturarea persoanelor transferate fără proces legal în țări terțe, potrivit unui raport al Parlamentului britanic.

„În opinia noastră, Marea Britanie a tolerat acțiuni și a luat parte la aceste, pe care le considerăm inexplicabile”, a spus Comitetul de Informații și Securitate al Parlamentului Marii Britanii.

„Cu toate acestea, nu am găsit niciun indiciu, ca o chestiune de politică instituțională, care să îndemne agențiile să ignore deliberat rapoartele despre maltratare și predare către SUA „.

Comitetul a declarat că a găsit 232 de cazuri în care personalul britanic a continuat să furnizeze întrebări sau să adune informații după ce știa despre maltratare suspectată.

Raportul a constatat, de asemenea, 28 de cazuri în care agențiile de informații au sugerat, au planificat sau au convenit asupra operațiunilor de predare și trei cazuri în care s-au oferit să  contribuie financiar pentru desfășurarea unei operațiuni de predare.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…