Acasă Tehnologie Studiu: Jumătate dintre tinerii britanici doresc mașini electrice

Studiu: Jumătate dintre tinerii britanici doresc mașini electrice

Jumătate dintre tinerii din Marea Britanie ar dori să dețină o mașină electrică – comparativ cu doar un sfert din părinții lor, arată un sondaj de opinie publicat de BBC.

Cercetarea provine de la grupul de autovehicule AA, care spune că miturile despre vehiculele electrice pun la îndoială mulți șoferi.

Acest lucru contează pentru că protecția aerului fără polunați și combaterea schimbărilor climatice depind de acceptarea în masă a vehiculelor electrice (EV).

Tinerii sunt mai deschiși spre tehnologii noi în comparație cu persoanele în vârstă.

Guvernul britanic a anunțat obiectivul până în anul 2030 este ca 50% din vânzările de vehicule noi să fie din categoria emisiilor ultra-scăzute.

Opiniile au fost dezvăluite într-un sondaj AA / Populus efectuat cu 10.293 de șoferi.

Ce crede publicul

85% dintre repondenții din anchetă au declarat că nu există suficiente puncte publice de încărcare a bateriilor pentru EV.

76% au spus că EV nu poate merge suficient de mult la o singură încărcare.

76% cred că EV sunt prea scumpe.

67% cred că  durează prea mult încărcarea beteriilor EV.

67% consideră că nu există suficientă varietate de modele.

Ce gândește AA

În Marea Britanie există 16.000 de puncte de încărcare a bateriilor pentru EV în 5.800 de locații și 340 de puncte sunt adăugate lunar. Majoritatea șoferilor își pot încărca bateria EV acasă.

Domeniu este îmbunătățit tot timpul. Mai multe modele au o gamă la rulare peste 250 mile la o singură încărcare a bateriei.  Aproximativ 95% din călătoriile cu mașinile sunt sub 25 de mile.

Costurile sunt în scădere. Sunt disponibile granturi de până la 4.500 de lire sterline pentru cumărarea unei mașini EV, care au costuri  mult mai ieftine pentru deplasăare – 2p pe milă.

Încărcătoarele rapide sunt ideale pentru „stațiile de alimentare”.

Există 38 de mașini eligibile pentru granturi de tip plug-in, de la Renault Zoe, la Jaguar I-PACE și modelul Tesla 3.

Președintele AA, Edmund King, a declarat: „Gama de frecvențe, viteza de încărcare și infrastructura de tarifare sunt în creștere. Trebuie să fie un efort mai concertat din partea noastră pentru a vinde beneficiile vehiculelor electrice.

„De asemenea, conducătorii auto vor trebui să-și schimbe obiceiurile de alimentare și să își încarce EV-urile noaptea (acasă) și apoi la destinațiile lor”.

„În ultimă instanță, EV la prețuri accesibile, elegante, cu o gamă decentă se vor vinde singure. Economii masive se pot face deja pe costurile de funcționare și de serviciu, precum și pe beneficiile fiscale. ”

„În special, generația tânără este pregătită să îmbrățișeze revoluția electrică”.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…