Acasă Extern Studiile privind impactul câmpului electromagnetic 5G asupra sănătății au dus la teorii ale conspirație COVID-19

Studiile privind impactul câmpului electromagnetic 5G asupra sănătății au dus la teorii ale conspirație COVID-19

Tehnologia wireless a devenit atât de omniprezentă încât cei mai mulţi dintre noi am fost lăsaţi să credem că este sigură. Acum, semnalele de alarmă se amplifică tot mai mult.

Studii din întreaga lume, care sunt bazate pe dovezi, au stabilit cu claritate efectele dăunătoare ale expunerii oamenilor la radiaţia pulsatorie de radiofrecvenţă emisă de antenele de telefonie, telefoanele celulare şi alte dispozitive – şi faptul că 5G va înrăutăţi situaţia în mod exponenţial.

În ultimele luni au existat multe discuţii despre 5G – noua generaţie de tehnologie wireless. Despre 5G se spune că este un pas necesar pentru realizarea aşa-numitului “Internet al lucrurilor” (Internet of things) – o lume în care, de exemplu, frigiderele noastre ne atenţionează când nu avem lapte, sau în care scutecele bebeluşilor ne alertează când trebuie schimbate şi în care Netflix este disponibil peste tot şi în orice moment, potrivit site-ului counterpunch.org.

Majoritatea persoanelor consideră că FCC (Comisia Federală pentru Comunicaţii sin SUA) evaluează cu atenţie riscurile pentru sănătate ale acestor tehnologii înainte de a le aproba.

Într-o depoziţie oferită senatorului Richard Blumenthal din statul american Connecticut, FCC a recunoscut că nu a elaborat niciun studiu privind siguranţa noilor reţelele 5G.

Lobbyiştii din domeniul telecomunicaţiilor susţin că liniile directoare deja în vigoare sunt adecvate pentru protejarea publicului. Totuşi, aceste linii directoare privind siguranţa au la bază un studiu din 1996 privind modul în care un telefon celular încălzește capul unui manechin din plastic de mărimea unui adult. Acest lucru este problematic, cel puţin din trei motive:

– organismele vii sunt formate din celule şi ţesuturi foarte complexe şi interdependente şi nu sunt formate din plastic;

– persoanele expuse la radiaţii de radiofrecvenţă nu sunt doar bărbaţi sau femei adulţi, ci şi fetuşi, copii, plante şi viaţă sălbatică;

– frecvenţele folosite în studiul cu manechinul au fost mult mai scăzute decât expunerile asociate cu noile reţele 5G.

Radiaţia de radiofrecvenţă 5G foloseşte un “cocktail” de trei tipuri de radiaţii, care variază de la unde radio cu energie relativ scăzută, radiaţii de microunde cu energie mai mare şi unde milimetrice cu energie mult mai mare. În cazul 5G, frecvenţele extrem de înalte reprezintă sursa pentru cel mai mare pericol. În timp ce frecvenţele 4G sunt de maxim 6 Ghz, frecvenţele 5G expun viaţa biologică la semnale pulsatorii cuprinse între 30 şi 100 Ghz. Publicul general nu a fost niciodată expus la frecvenţe atât de ridicate pentru perioade lungi de timp.

Ochii şi canalele glandelor sudoripare acţionează precum nişte antene pentru absorbţia undelor 5G cu frecvenţă mai înaltă.

Deoarece distanţele de propagare ale undelor 5G sunt relativ scurte, este necesar ca transmiţătorii să fie amplasaţi mai aproape de locuinţe şi şcoli decât era în cazul tehnologiilor wireless precedente: echipamentele necesare pentru realizarea reţelelor 5G ar fi echivalentul construirii unui turn de telefonie mobilă la fiecare 2-10 case.

Din declarația lui Tom Wheeler, fost preşedinte al FCC, reiese că această comisie nu pune sănătatea oamenilor pe primul loc:

„Feriţi-vă de dezvoltarea tehnologică. Spre deosebire de unele ţări, noi nu credem că ar trebui să petrecem următorii câţiva ani studiind… A da mână liberă inovatorilor este cu mult mai preferabil decât a permite comisiilor şi agenţiilor de reglementare să definească viitorul. Noi nu vom aştepta standardele”, a declarat el. Ca răspuns la întrebările legate de temerile privind sănătatea, Wheeler a afirmat: „Discutaţi cu angajaţii din domeniul medical”.

Medicii şi cercetătorii în medicină au desfăşurat peste 2.000 de studii internaţionale bazate pe dovezi care asociază impactul asupra sănătăţii al radiaţiei pulsatorii de radiofrecvenţă (RF) emisă de antenele de telefonie, telefoanele celulare, routere, tablete şi alte dispozitive wireless.

Concluziile acestor studii arată că radiaţia RF este dăunătoare chiar şi la expuneri slabe şi de scurtă durată şi că aceasta afectează copiii şi fetuşii mai rapid decât pe adulţi. Printre descoperiri se află faptul că radiaţia RF este cancerigenă, afectează ADN-ul, afectează fertilitatea şi sistemul endocrin şi are impacturi neurologice. De asemenea, studiile au arătat că radiaţia RF provoacă simptome neurologice: depresie, nelinişte, dureri de cap, dureri musculare, deficit de atenţie, insomnie, ameţeală, ţiuit în urechi, furnicături pe piele, pierderea poftei de mâncare şi stări de greaţă.

Guvernul american ştie de aceste riscuri cel puţin încă din 1971, când Comandamentul Maritim pentru Cercetare şi Dezvoltare Medicală a publicat o bibliografie ce conţinea 3.700 de referiri la aproximativ 100 de efecte biologice şi clinice atribuite radiaţiei cu microunde şi radiaţiei de radiofrecvenţă.

Descoperiri recente, precum cele ale Programului Naţional pentru Toxicologie din SUA (NTP) pentru anul 2018, au coroborat descoperirile unor studii bine concepute pentru cancer la inimă şi creier ce au implicat persoane expuse timp de 10 ani sau mai mult la radiaţie celulară de la turnuri de telefonie mobilă sau telefoane mobile. Toate au căzut de acord: radiaţia pulsatorie de radiofrecvenţă generează cancer.

Unii oameni de ştiinţă au cerut Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să actualizeze clasificarea radiaţiei RF de la „Group 2B” carcinogen la „Class 1” carcinogen – făcând ca RF şi 5G să devină comparabile cu arsenicul şi azbestul.

Annie Sasco, fostă şefă a Unităţii de Cercetare Epidemiologică pentru Prevenirea Cancerului din cadrul OMS, a declarat: „Ajunge. Câte decese suplimentare vor fi necesare înainte să fie luate măsuri serioase? Dovezile continuă să se acumuleze”.

Ronald Melnick, implicat în întocmirea studiului NTP, a declarat că studiul respectiv „prezintă dovezi clare ale unei legături cauzale între cancer şi expunerea la semnalele wireless ale telefonului celular”. El a adăugat că „o lecţie importantă ce ar trebui învăţată din studiile NTP este aceea că nu mai putem presupune că orice tehnologie wireless actuală sau viitoare, inclusiv 5G, este sigură fără să o testăm în mod corespunzător”.

Peste 23o de oameni de ştiinţă din 42 de ţări au semnat o petiție intitulată ”Apel 5G”, care cere de urgenţă aplicarea unui moratoriu asupra acestei tehnologii:

Loader
Loading...

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Elveția, Olanda , Belgia și Italia şi statele americane California, New Hampshire, Massachusetts şi Oregon au luat măsuri pentru încetinirea dezvoltării reţelelor 5G.

Până acum, doar un număr mic de lideri politici au fost dispuşi să ia în considerare avertismentele. Sau poate ei subscriu la poziţia preşedintelui american Donald Trump care a declarat că antenele 5G „trebuie să acopere fiecare comunitate şi trebuie să fie lansate cât mai curând posibil… Indiferent unde te afli vei avea 5G şi va fi o viaţă diferită. Nu ştiu dacă va fi mai bună… dar pot spune că, din punct de vedere tehnologic, va fi cu totul diferită”.

Bruxelles este primul oraș care a STOPAT implementarea tehnologiei 5G din cauza riscurilor pentru sănătate

În aprilie 2019, planurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului fără fir la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor, a relatat The Brussels Times. În iulie 2018, guvernul încheiase un acord cu trei operatori de telecomunicații prin care se angaja să reducă standardele stricte privitoare la radiații în Bruxelles. Însă, conform autorităților regionale, momentan este imposibil de estimat cantitatea de radiații produse de antenele care ar asigura acest serviciu.

Într-un interviu oferit pe 29 martie 2019 publicației L’Echo ministrul Mediului Céline Fremault susținea:

„Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G”.

Oficialul a mai declarat: „Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli!” Un proiect-pilot nu este implementabil sub actualele standarde de radiații, iar ministrul regional al Mediului a declarat că nu intenționează să facă o excepție pentru tehnologia 5G. Regiunea Bruxelles are standarde de radiații deosebit de stricte în domeniul telecomunicațiilor. Standardul de 6 V/m a ridicat deja probleme în trecut, la furnizarea de internet mobil de mare viteză prin tehnologia 4G în capitala Belgiei.

Teorii ale conspirației privind legătura dintre COVID-19 și câmpul electromagnetic generat de rețelele 5G 

Interviu cu David Icke, tradus în limba română:

https://www.bitchute.com/video/Oik5AfkMyC31/

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…