Acasă Diverse SUA: Calamitate în sudul Californiei

SUA: Calamitate în sudul Californiei

În unele locuri, noroiul are un metru grosime, iar  poliția a spus că zona „arăta ca un câmp de luptă din primul război mondial”.

După luni de secetă, prima ploaie a provocat inundații și alunecări de teren în zona arsă de incendiile devastatoare de la sfârșitul anului trecut, în sudul Californiei.

După un foc sălbatic care a ars vegetația, cenușa a creat un strat hidrofug care a blocat absorbția apei și împreună cu dispariția vegetației a creat un mediu favorabil pentru alunecările de teren.

Cel puțin 13 persoane au murit, 28 sunt rănite, 50 de persoane au fost salvate, dar multe persoane se află în locuri inaccesibile.

Un grup de 300 de persoane este blocat într-un cartier la est de Santa Barbara, unde forțele de intervenție continuă să caute supraviețuitori.

Aproximativ 48 de kilometri de drum principal au fost închise și multe locuri sunt încă inaccesibile, inclusiv autostrada principală 101 pe care autoritățile spun că nu o vor fi redeschise până luni.

Mii de oameni și-au părăsit casele, mulți dintre ei pentru a doua oară, după o lună de la incendiile devastatoare.

Mai mult de 100 de case sunt dărâmate din temelie de valul de noroi, iar alte 300 au fost distruse.

Alunecările de teren urmează un an record de dezastre ale mediului înregistrate în regiune, estimate la 306 de miliarde de dolari ca și costuri meteorologice și climatice legate de dezastrele din Statele Unite.

Serviciile de urgență au declarat ”zonă calamitată” și au spus că orice persoană care se deplasează în zonă poate bloca salvarea supraviețuitorilor și va fi arestată.

Persoanele care au rămas în zonă au fost avertizate să fiarbă apa de la robinet înainte de consum.

Garda de Coasta a SUA a trimis „mai multe aeronave pentru a sprijini operațiunile de salvare” și a avertizat publicul să evite zborurile în zonă.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…