Acasă Extern Trump a analizat posibilitatea retragerii SUA din NATO

Trump a analizat posibilitatea retragerii SUA din NATO

Preşedintele american Donald Trump a analizat în mai multe rânduri, în anul 2018, posibilitatea retragerii SUA  din NATO, anunţă surse citate de cotidianul The New York Times.

Oficiali de rang înalt de la Washington au declarat pentru cotidianul The New York Times că în cursul anului 2018 Donald Trump a transmis la mai multe întâlniri private că ar vrea retragerea Statelor Unite din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Foşti şi actuali oficiali se tem că Donald Trump ar putea reveni la această ameninţare în contextul în care este nemulţumit că ţările aliate nu alocă fondurile cerute pentru apărarea comună.

În timpul summitului NATO din vara anului 2018, Donald Trump le-a spus membrilor echipei de securitate naţională că nu vede sensul existenţei NATO.

În acea perioadă, secretarul Apărării, James Mattis, şi consilierul pentru Securitate Naţională, John Bolton, au depus eforturi pentru a evita o astfel de situaţie, care ar conduce la reducerea semnificativă a influenţei Washingtonului în Europa şi ar consolida poziţia Rusiei.

4/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…