Acasă Extern Trump a distribuit pe Twitter și apoi a şters, un video cu un susținător strigând sloganul ”white power”

Trump a distribuit pe Twitter și apoi a şters, un video cu un susținător strigând sloganul ”white power”

Preşedintele Donald Trump a distribuit duminică pe Twitter, după care l-a şters, un video cu o dispută între opozanţi şi susţinători ai săi, aceştia din urmă fiind auziţi strigând ”white power”, slogan rasist al naţionaliştilor albi, relatează DPA şi AFP.

Un utilizator de Twitter a publicat această înregistrare video, aparent realizată la o reşedinţă privată pentru persoane în vârstă din Florida, cu schimburi de replici virulente între opozanţi şi susţinători ai lui Trump.

În primele secunde se vede cum un bărbat care conduce o maşinuţă de golf ornată cu pancarte pe care scrie”’Trump 2020” şi ”America First” este apostrofat de manifestanţi, care îi strigă că este ”rasist”.

Acesta le răspunde de două ori strigând ”white power”, cu mâna ridicată. „White power, auziţi, white power. Aţi auzit asta?”, răspunde unul dintre manifestanţi.

Donald Trump a distribuit înregistrarea însoţind-o cu textul ”Mulţumesc măreţilor oameni din The Villages”, făcând referire la o comunitate de persoane de peste 55 de ani care găzduieşte 115.000 de locuitori în nordul Floridei.

Câteva ore mai târziu, când polemica a început să ia amploare în media americane, Trump a eliminat postarea în care distribuia respectivul video.

„Preşedintele este un mare fan al The Villages. El nu a auzit mesajul din acest video. Ceea ce a văzut era un entuziasm incredibil din partea numeroşilor săi susţinători”, a reacţionat, într-un scurt comunicat, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere.

Postarea vine în contextul unei ample şi intense dezbateri naţionale în SUA despre rasă şi discriminare, în urma unor violenţe ale poliţiei şi după moartea lui George Floyd.

Proteste sub stindardul ”Black Lives Matter” au loc timp de săptămâni în întreaga ţară.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…