Acasă Extern Trump a lăudat parada militară FĂRĂ RACHETE BALISTICE din Coreea de Nord

Trump a lăudat parada militară FĂRĂ RACHETE BALISTICE din Coreea de Nord

Preşedintele american Donald Trump a postat duminică un mesaj pe Twitter prin care îl felicită pe liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru organizarea unei parade militare fără rachete balistice. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea ţării, relatează site-ul Ynet.

„Coreea de Nord tocmai şi-a organizat parada militară, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfiinţare, fără obişnuita etalare a armamentului nuclear şi balistic. Tema a fost pacea şi dezvoltarea economică”, a scris președintele Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

„Experţii sunt de părere că parada militară din Coreea de Nord a fost fără rachete balistice doar pentru a-i demonstra ceva lui Donald Trump. De fapt, acesta este un lucru foarte pozitiv din partea Coreei de Nord”, a declarat președintele SUA.

„Îi mulţumesc preşedintelui Kim. Amândoi le vom demonstra tuturor că s-au înşelat! Nu există lucru mai bun decât dialogul bun dintre două persoane care se plac reciproc. Mult mai bine decât era înainte să preiau eu funcţia!”, a adăugat Donald Trump.

Coreea de Nord foloseşte în mod obişnuit sărbătorile importante pentru a etala capabilităţile sale militare şi cele mai recente evoluţii ale tehnologiei rachetelor.

Kim Jong-un a invitat un grup mare de jurnalişti străini pentru a acoperi mediatic parada militară şi celelalte festivităţi organizate cu ocazia evenimentului.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…