Acasă Extern Trump i-a întâmpinat la aeroport pe americanii eliberați

Trump i-a întâmpinat la aeroport pe americanii eliberați

Preşedintele american Donald Trump și soția sa Melania i-au întâmpinat la aeroport pe cetăţenii americani eliberaţi de Coreea de Nord, care au ajuns joi în SUA, , relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Este o noapte specială pentru aceşti trei oameni cu adevărat minunaţi. Felicitări că aţi ajuns în ţară”, a spus președintele Trump.

Un avion avându-i la bord pe cei trei americani eliberaţi de Coreea de Nord a aterizat joi la o bază militară din apropiere de Washington. La ieşirea din avion, ei au făcut semnul victoriei.

La doar câteva minute de la aterizare, ei s-au întâlnit cu preşedintele Donald Trump, cu vicepreşedintele Mike Pence şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, care i-au salutat pe foştii deţinuţi.

Unul dintre cei trei americani a spus că au fost trataţi în diferite feluri” şi că a fost nevoit să facă multă muncă fizică, „dar când m-am îmbolnăvit, am primit şi îngrijiri din partea lor”.

Eliberarea celor trei cetăţeni a fost obţinută de Mike Pompeo, care a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită la Phenian, unde, potrivit liderului de la Casa Albă, a avut o „întrevedere bună”, de 90 de minute, cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Decizia autorităţilor nord-coreene vine înaintea unui summit extrem de aşteptat între Donald Trump şi Kim Jong-un.

Cei trei cetăţeni sunt Kim Dong-chul, un pastor americano-coreean care a fost arestat pentru spionaj şi condamnat în 2016 la zece ani de muncă silnică, Kim Hak-song şi Kim Sang-duk, care lucrau pentru Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie de la Phenian, instituţie fondată de evanghelişti străini. Cei doi au fost arestaţi anul trecut pentru „acţiuni ostile”.

Cu privire la preconizata întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, Trump a spus că vor exista noi informaţii despre întrevedere „foarte curând”.

„Realizarea cu care ne vom mândri cel mai mult va fi atunci când vom denucleariza întreaga Peninsulă Coreeană”, a afirmat el.

„Chiar cred că el (Kim Jong-un – n.r.) vrea să facă ceva şi să-şi aducă ţara în lumea reală”, a mai spus președintele Trump despre liderul nord-coreean.

„Vom vedea ce se va întâmpla”, a adăugat el.

Întrebat dacă speră să meargă în Coreea de Nord la un moment dat, Trump a spus că acest lucru „s-ar putea întâmpla”.

 

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…