Acasă Extern Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București propus de președintele Trump

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București propus de președintele Trump

Preşedintele American Donald Trump l-a nominalizat pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti pe Adrian Zuckerman, un avocat care la vârsta de 10 ani a emigrat din România în SUA şi care este vorbitor fluent de română.

Cadran Politic a anunțat pe data de 11 iunie că Adrian Zuckerman va fi desemant ambasador al SUA la București.

Conform unui comunicat al Casei Albe, președintele Trump şi-a anunţat marţi intenţia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România, urmând să-l înlocuiască pe actualul ambasador, Hans Klemm.

Adrian Zuckerman, cel mai probabil, va fi noul ambasador al SUA în România

Adrian Zuckerman va fi validat în funcție Congresul american și urmeză să fie audiat în Comisia pentru relații externe din Senatul american și apoi va fi confirmat prin vot deschis de Senat. Ulterior, el va depune jurmământul în fața Secretarului de stat american Mike Pompeo și va veni în România unde îi va prezenta președintelui scrisorile de acreditare.

În cazul ambasadorului în exercițiu, Hans Klemm, tot acest proces a durat șase luni.

Cine este Adrian Zuckerman?

Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, Zuckerman a fost copreşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Adrian Zuckerman este un mare filantrop sprijinind multiple programe educaţionale. De asemenea, este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

Este absolvent Massachusetts Institute of Technology (1979), cea mai prestigioasă universitate la nivel mondial, situându-se pe locul 1 în Top Shanghai.

Zuckerman a obținut diploma în drept la New York Law School (1983).

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a anunţat în 11 iunie că ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română, fără să dezvăluie, însă, identitatea acesteia.

„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agreement-ul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a spus ministrul Meleşcanu, întrebat la Parlament despre înlocuirea ambasadorului SUA.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…