Acasă Extern Angela Mekel va vizita Polonia

Angela Mekel va vizita Polonia

Cancelarul german Angela Merkel, va face o vizită la Varşovia luni, au anunţat televiziunea publică poloneză şi agenţia PAP.

Potrivit presei poloneze, care citează informaţii din surse diplomatice, Varşovia va fi a doua capitală europeană vizitată de Merkel.

Vineri, cancelarul german urmează să meargă la Paris pentru a avea „o întâlnire de lucru” cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat Palatul Elysee.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a vizitat Berlinul la mijlocul lunii februarie, pentru a încerca să relanseze relaţiile cu Germania, tensionate după ascensiunea la putere, în 2015, la Varşovia, a conservatorilor naţionalişti.

La nivel economic şi comercial, cooperarea bilaterală este bună, Polonia fiind unul dintre partenerii cei mai importanţi pentru Germania, dar dosare spinoase din istorie opun cele două ţări, notează AFP.

Conservatorii Partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) aflați la guvernare nu exclud posibilitatea revenirii la problema reparaţiilor de război pentru grelele pierderi suferite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un dosar care, în opinia Berlinului, este o problemă închisă.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…