Acasă Extern Anularea summitului Trump – Kim  

Anularea summitului Trump – Kim  

Statele Unitea au luat decizia de a anula summitul dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, relatează Yonhap.

Kim Kye-gwan, ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, a declarat, vineri, că Phenianul încă este dispus să poarte discuţii cu Washingtonul.

”Ne exprimăm disponibilitatea de a purta discuţii faţă în faţă cu SUA şi să rezolvăm problemele oricând şi în orice format. Angajamentul nostru de a face tot posibilul pentru a asigura pacea şi stabilitatea în lume şi în Peninsula Coreea este neschimbat”, a declarat ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord.

Oficialul nord-coreean a subliniat că ”decizia unilaterală a Washingtonului de a anula întrevederea dintre Donald Trump şi Kim Jong-un scoate în evidenţă cât de gravă rămâne animozitatea dintre Coreea de Nord şi SUA”, adăugând că este urgentă o întâlnire între liderii celor două state pentru eliminarea ostilităţilor.

”Cu toate acestea, decizia unilaterală a SUA de a anula discuţiile ne determină să reanalizăm dacă toate eforturile depuse şi calea pe care am decis să o urmăm sunt într-adevăr potrivite. Poziţia preşedintelui Trump nu satisface dorinţa lumii pentru asigurarea păcii în Peninsula Coreea”, a mai afirmat Kim Kye-gwan.

Donald Trump, a anunţat joi anularea întrevederii programate cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, denunţând „ostilitatea” regimului de la Phenian. Preşedintele american a decis anularea întrevederii din cauza „furiei uriaşe şi ostilităţii deschise” manifestate într-un recent comunicat al Phenianului.

Rusia regretă anularea summitului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, joi, că Moscova priveşte cu regret anularea summitului dintre preşedintele Statelor Unite, Donlad Trump, şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Liderul de la Kremlin a precizat că Rusia regretă decizia Statelor Unite de a anula întâlnirea dintre Trump şi Kim Jong-un, adăugând că speră ca summitul dintre cei doi să aibă loc cât mai curând, în pofida divergenţelor dintre cele două tabere.

Moon Jae-In s-a declarat „perplex” că Donald Trump a anulat întrevederea cu liderul Coreei de Nord

Moon Jae-In, preşedintele din Coreea de Sud, s-a declarat „perplex” în legătură cu hotărârea omologului său american, Donald Trump, de a anula întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, a jucat un rol esenţial în organizarea întrevederii lui Donald Trump cu Kim Jong-Un.

„Sunt perplex şi este foarte regretabil că summitul Coreea de Nord – SUA nu va avea loc pe 12 iunie, aşa cum era programat”, a declarat Moon Jae-In, citat de agenţia Yonhap.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…