Acasă Extern Astăzi, Statele Unite reimpun sancţiunile împotriva Iranului

Astăzi, Statele Unite reimpun sancţiunile împotriva Iranului

Statele Unite vor reimpune sancţiuni împotriva Iranului, care vor intra în vigoare astăzi, a anunţat Secretarul de Stat Mike Pompeo, pe fondul retragerii Washingtonului din acordul nuclear, relatează agenţia de știri Dpa.

„Statele Unite vor reimpune aceste sancţiuni. Este o parte importantă a eforturilor noastre de a combate activitatea maliţioasă”, a declarat Pompeo duminică.

„(Iranul) Trebuie să se comporte ca o ţară normală”, a adăugat Pompeo.

În urmă cu câteva zile, președintele Iranului Hassan Rouhani le-a spus diplomaţilor iranieni că SUA ar trebui să înţeleagă că un conflict cu Teheranul ar însemna „mama tuturor războaielor”.

Sancţiunile urmează decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul nuclear cu Iranul.

Liderul de la Casa Albă a argumentat că a lansat de mult timp avertismente în legătură cu Acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept „defectuos”, „decăzut şi putred”, o „ruşine” pentru el, în calitatea de „cetăţean american”.

Președintele Trump susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…