Acasă Extern Boris Johnson în vizită la Moscova

Boris Johnson în vizită la Moscova

Boris Johnson se află în vizită oficială în Rusia marcând prima vizită a unui ministru britanic de Externe la Kremlin în ultimii cinci ani.

Înainte de întâlnirea cu omologul său rus, Serghei Lavrov, ministrul Johnson a spus că Londra și Moscova „au mult mai multe în comun decât lucruri care le despart”.

Deși relația dintre Rusia și Marea Britanie se află la cote scăzute, întâlnirea nu a fost inițiată de Kremlin, a spus Serghei Lavrov, adăugând că autoritățile ruse „ar prefera să discute în mod direct preocupările reciproce”.

Exprimând speranța pentru „o conversație deschisă și directă”, diplomatul rus a spus că „a luat în considerare măsuri concrete privind revigorarea relațiilor dintre Rusia și Marea Britanie ca sarcină principală a acestei întâlniri”.

La rândul său, Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a comentat problema Ucrainei și a Balcanilor de Vest, spunând că Moscova și Londra „ar trebui să vorbească despre aceste lucruri și să fie sincere în privința lor”.

Ministrul rus de Externe a subliniat că relațiile dintre Rusia și Regatul Unit „nu pot fi numite astăzi satisfăcătoare”, adăugând că ambele părți doresc să găsească modalități de îmbunătățire a acestora.

Boris Johnson a spus că a venit la Moscova pentru ca britanicii și rușii să se poată angaja într-un dialog.

Cei doi miniștri au susținut o Conferință de presă. La începutul acesteia, Ministrul britanic de Externe a spus că există domenii în care Moscova și Londra ar putea colabora în ciuda dificultăților.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…