Acasă Diverse Cel mai mare furt de criptomonede

Cel mai mare furt de criptomonede

Compania de reglementare financiară din Japonia a declarat, luni, că va inspecta toate schimburile de criptomonede după ce hackerii au furat bani digitali în valoare de 530 de milioane de dolari,  aceasta fiind cel mai mare furt cibernetic înregistrat până în prezent.

Furtul evidențiază vulnerabilitățile în tranzacționarea criptomonedelor pe care politicienii se străduiesc să le  reglementeze la nivel global pentru a limita riscurile.

Japonia permite tranzacționarea cu criptomonede cu scopul de a stimula industria fintech pentru creșterea economică.

Agenția de Servicii Financiare din Japonia (FSA) a ordonat, luni, îmbunătățirea operațiunilor la Coincheck din Tokyo, care a suspendat vineri tranzacționarea în toate criptomonedele, după ce hackerii au furat 58 miliarde de yeni (534 milioane dolari) de monede NEM, printre cele mai populare monede digitale din lume.

Coincheck din Tokio a declarat, duminică, că va acoperi din fonduri interne aproximativ 90% din furt, deși nu și-a dat seama cum și când a avut loc fraudarea.

Monedele NEM au fost stocate într-un „portofel fierbinte” în loc de  un „portofelul rece” mai sigur, care funcționează pe platforme care nu sunt conectate direct la internet, a spus Coincheck. De asemenea, nu utilizează o linie suplimentară de securitate cunoscută sub numele de sistem cu mai multe semnături.

Hackring-ul a atras atenția Japoniei în abordarea reglementării schimburilor de criptomonede. Anul trecut, Japonia, a devenit prima țară care a reglementat schimburile de criptomonede la nivel național, o decizie caere a primit multe laude pentru stimularea inovării și protecția consumatorilor și care contrastează cu represaliile  din Coreea de Sud și China.

FSA a declarat că a cerut Coincheck să prezinte un raport privind hacking-ul și măsurile de prevenire până la data de 13 februarie  și, dacă va fi necesar, va efectua inspecții la fața locului asupra schimburilui de criptomonede.

Autoritatea japoneză de reglementare nu a confirmat dacă Coincheck avea fonduri suficiente pentru rambursare. Dar, autoritatea de reglementare nu are reguli care interzic utilizarea „portofelelor fierbinți” prin schimburi și nici nu stabilește cerințele cu privire la suma care ar trebui păstrată în „portofelele reci”, a declarat un oficial FSA la un briefing media.

În aprilie 2017, Japonia a început să solicite operatorilor care schimbă criptomonede să se înregistreze, permițând operatorilor pre-existenți precum Coincheck să continue să ofere servicii înainte de înregistrarea oficială.

FSA a înregistrat până acum 16 companii care schimbă criptomonede, iar alte 16 companii sunt în așteptare. Cererea Coincheck a fost depusă în septembrie.

Criptomoneda NEM a scăzut de la 1,01 dolari, la 0,78 dolari, vineri, dar a revenit la 0,95 dolari, luni după-amiazp, în conformitate cu CoinMarketCap.

Acțiunile în criptomonede au crescut mai ales în Tokyo, prin intermediul internetului GMO, care oferă servicii de schimb de criptomonede, câștigând 5,7% din tranzacție.

Operatorii de schimb din Tokyo au declarat că hacking-ul de la Coincheck va cauza probabil preocupări legate de creșterea securității în rândul consumatorilor.

„Trebuie să recunosc că toate criptomonedele vor fi acum afectate în rândul clienților, astfel încât ar putea exista un impact negativ pe termen mediu”, a declarat Genki Oda, președintele BitPoint Japan.

Riscuri de securitate

Fundația NEM din Singapore a declarat că a avut un sistem de urmărire pe blocul NEM și că a avut „un cont complet” al tuturor monedelor NEM pierdute de Coincheck. Și, a adăugat că hackerul nu a mutat nicio criptomonedă din fonduri în niciun schimb sau în conturi personale, pentru a evita să fie prins și pentru a nu returna fondurile furate proprietarilor de drept.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…