Acasă Economie Operatorii chinezi de criptomonede se extind în străinătate

Operatorii chinezi de criptomonede se extind în străinătate

China a devenit una dintre cele mai mari surse de criptomonede din lume, dar autoritățile ar putea introduce în curând măsuri de reglementare asupra operatorilor. Aceasta îi împinge pe unii operatori giganți din China, precum Bitmain Technologies, să se extindă în străinătate.

Bitmain Technologies, care este un operator al unora dintre cele mai mari operațiuni pentru criptomonede în China, caută să se extindă în Quebec, Canada.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Nishat Sharma, a declarat pentru mass-media că tehnologiile Bitmain discută despre perspectivele viitoare ale companiei cu autoritățile regionale din Quebec, iar compania intenționează să se extindă și în Elveția.

Exploatarea Bitcoin consumă cantități mari de energie electrică deoarece calculatoarele încearcă să rezolve puzzle-uri complexe de matematică pentru a autentifica tranzacțiile în criptomonedă, care sunt scrise în blocul de de bază al operatorului.

Stephane Paquet, vicepreședinte al Montreal Internațional, care promovează investițiile străine, a descris  Québec ca fiind un loc pentru „bătălia verde”.

Potrivit companiei Hydro Quebec, provincia are un excedent energetic egal cu 100 de ore Terawatt. O oră terawatt întreține 60.000 de locuințe în Quebec pe parcursul unui an.

„Noi, și din ceea ce înțeleg mulți dintre colegii noștri, fac deja planuri de a merge în străinătate”, a declarat Li Wei, directorul executiv al ZQMiner, o companie din Wuhan care vinde echipamente de tip bitcoin.

Acțiunea vine într-un moment în care operatorii chinezi încep să se teamă de refuzul Chinei de a se extinde acest sector sau poate chiar de a inchide operatorii, deți Beijingul nu a emis nici un avertisment oficial până în prezent, a relatat Reuters.

Coreea de Sud inspectează conturile bancare de tip criptomonedă.

În prezent, operatorii chinezi de pe piața de criptomonede își propun să găsească servicii existente în Quebec, care au deja clădiri și alte infrastructuri care să permită utilizarea sursei mari de energie necesară pentru exploatarea prin criptare.

 

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …