Acasă Tehnologie Al doilea mare furt de criptomonede

Al doilea mare furt de criptomonede

Criptomonede în valoare de 170 de milioane de dolari au fost sustrase de la o campanie italiană de tranzacționare.

Bursa BitGrail din Italia a raportat, vineri, sustragerea de criptomonede Nano în valoare de 170 milioane dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 17 milioane de criptomonede.

BitGrail a postat pe site-ul companiei că, nu crede că alte valute tranzacționate au fost afectate, deși a fost nevoită să suspende pentru moment toate depozitele și retragerile.

Este al doilea mare atac la operațiunile care implică monede digitale, în acest an. În ianuarie, bursa Coincheck din Tokyo a raportat că hackerii au trecut prin măsurile de securitate cibernetică și au furat criptomonede în valoare de aproximativ 530 de milioane de dolari. După incident, firma a promis că va compensa pierderile pentru clienții lor.

În luna decembrie, o casă de schimb Youbit, din Coreea de Sud, și-a încetat activitatea după două furturi prin hacking în mai puțin de un an, iar un alt schimb, NiceHash, a pierdut mai mult de 70 de milioane de dolari în operațiuni ale hackerilor.

Cel mai infam furt din acest sector a fost de 460 de milioane de dolari de la Mt. Gox, în 2014. În aprilie 2014, compania care gestionat peste 70% din toate tranzacțiile de criptomonede la nivel global în perioada 2013-2014, după furt a intrat în faliment.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…