Acasă Economie India a suspendat operațiunile în criptomonede

India a suspendat operațiunile în criptomonede

Întrucât conturile de schimb rămân inactive, clienții nu pot depune sau retrage bani prin vânzarea criptomonedelor pe care le dețin, dezlănțuind haosul în rândul investitorilor, potrivit unui știri publicate de un cotidian din India.

În timp ce schimburile în criptomonede din India au raportat o afacere de peste 3,5 miliarde de dolari în ultima lună, marile bănci indiene au început suspendarea conturilor pentru schimb, potrivit unui raport publicat de cotidianul indian de afaceri Economic Times.

Băncile care au inițiat această acțiune includ: Banca de Stat a Indiei (SBI) și băncile private, printre care Axis Bank, HDFC Bank, ICICI Bank și Yes Bank.

Cu această represiune se confruntă criptomonedele Koinex, Zebpay, Unocoin, Coinsecure, BtcxIndi.

Cu câteva săptămâni în urmă, Koinex a dat o declarație în care a afirma că este „o ticăloșie” între serviciile de plată și băncile în care deține conturi, care au cauzat o „întârziere nedeterminată” pentru soluționarea unei mari părți a depozitelor Koinex, în ultimele două săptămâni.

Deși niciuna dintre bănci nu a comentat în mod oficial evoluția, Economic Times a citat o sursă anonimă spunând că această decizie a fost luată pentru a descuraja tranzacțiile suspecte, iar SBI  nu a avut niciun rol în această acțiune.

Banca Centrală de Rezervă a Indiei (RBI) nu ne-a emis nicio directivă de atenționare.

Între timp, Departamentul de impozit pe venit a început să trimită anunțuri unor investitori majori în criptovalute, între aceștia numărându-se principalii dealeri imobiliari și comercianții de bijuterii.

India nu a interzis criptomonedele, dar SBI și guvernul au emis mai multe avertismente către public împotriva investițiilor descrise ca fiind „scheme Ponzi”.

 

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…