Acasă Diverse O femeie de 65 de ani din India a conceput natural un copil

O femeie de 65 de ani din India a conceput natural un copil

O femeie din India în vârstă de 65 de ani a dat naştere celui de-al doilea copil care potrivit familiei ar fi fost conceput pe cale naturală, în condiţiile în care majoritatea femeilor care au trecut de 50 de ani rămân însărcinate doar prin intermediul FIV, relatează Daily Mail.

Mama, al cărui nume nu a fost făcut public, a născut la spitalul din Poonch din regiunea Caşmir.

Tatăl copilului Hakim Din, în vârstă de 80 de ani, i-a mulţumit lui Allah pentru darul preţios, dar a spus că va avea nevoie de fonduri pentru a le externa pe mamă şi fetiţa lor.

Cuplul are deja un fiu care s-a născut în urmă cu 8-10 ani.

Dr. Shabir Sidiqui, specialist în maternitate din Caşmir, a declarat reporterilor că acest caz este „cel mai rar dintre cele rare”.

„De obicei, menopauza se instalează în medie la vârsta de 47 de ani în India, şi nu există nici o posibilitate de a da naştere după această dată. Dar acesta este un caz rar”, a spus el.

Doctorii de la spitalul unde a avut loc nașterea au spus ca mama si bebelusul sunt sănătoși.

Dacă informaţiile la care au avut acces medicii sunt adevărate, atunci femeia  ar putea fi una dintre cele mai în vârstă persoane care şi-a conceput copilul în mod natural.

Majoritatea femeilor care dau naştere după vârsta de 50 de ani se bazează pe tratamentul FIV, întrucât au trecut deja prin perioada de menopauză.

Cea mai în vârstă mamă din lume este Maria del Carmen Bousada de Lara, din Spania, care a dat naştere unor gemeni la vârsta de 66 de ani, după o procedură FIV, în 2006.

În România, Adriana Iliescu, în vârstă de 66 de ani, a rămas însărcinată în 2005 şi a fost până în decembrie 2006 cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naştere unui copil.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …